fashion

Terug van vakantie en nog even die rustige sfeer aanhouden….zo doe je dat!

Wij zijn al even terug van twee weken Frankrijk. We namen nieuwe fijne herinneringen en een bruin kleurtje mee terug. Eenmaal thuis lijkt het ritme weer snel als vanouds, terwijl je het vakantiegevoel het liefst zo lang mogelijk wil blijven ervaren. Wij proberen zelf de rest van de schoolvakantie het rustige ritme nog zo lang mogelijk aan te houden, voordat de wekker echt weer elke dag gaat…

Niets moet, alles mag

Geen wekker, laat ontbijten met waar je trek in hebt, weinig afspraken…de rest van de schoolvakantie zijn dit onze dagen. We slapen uit tot een uurtje of 9, ontbijten met een fruitsalade of pannenkoeken en we kijken wel wat de dag brengt en wat we gaan doen. In de middag een film met popcorn behoort tot de mogelijkheid en als het weer goed is, wandelen we de hei op met de hond. Op hele warme dagen besluiten we soms een ijsje te halen op de fiets of we gaan zwemmen. Kortom: we plannen niets, maar houden veel tot de mogelijkheid.

comfortabele kleding voor binnen en buiten

Wanneer we gaan kamperen gaat er vaak veel te veel kleding mee. Uiteindelijk loop ik elke dag i n de lekkerste setjes die ik heb meegenomen en worden jurkjes bijvoorbeeld amper tot niet aangeraakt. Het dragen van comfortabele kleding na je vakantie, zoals een huispak, helpt je om dat fijne comfortabele gevoel nog langer vast te houden. We hoeven even niet op het schoolplein of op ons werk te verschijnen, dus kies kleding die vooral lekker zit.

Spontane activiteiten

Grotere spontane activiteiten zijn bij ons bijvoorbeeld een pretpark, restaurant, bioscoop of zwembad bezoeken. In de (zomer)vakantie doen we dit graag, ook al is het dan vaak veel drukker dan buiten de vakantie. Deze zomer hopen we naar een musical te gaan met Sarah, een film te kijken in de bioscoop en we gaan waarschijnlijk nog een dagje pretpark pakken. Dit soort uitjes plannen we nooit van te voren, omdat ik nooit weet hoe mijn chronisch zieke lijf wakker wordt in de ochtend. Daarom bekijken we het altijd per dag.

Of toch nog even sporten?

Ondanks dat we in de vakantie vooral heel lui kunnen zijn, is sporten iets wat ik graag doe op een ochtend of middag. We slapen langer slapen en per dag bekijk ik hoe mijn lichaam zich voelt. Het sporten kan ik op het laatste moment inplannen en zorgt ervoor dat ik de rest van de dag meer energie heb (en mij niet al te schuldig voel over de luie dagen).

Wat mij helpt motiveren om te sporten is fijne en goedzittende sportkleding. Was ik vroeger van de wijde shirts en een kortere broek, nu vind ik leggings het fijnst gecombineerd met een topje of shirtje.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment