Taco’s. Moeilijk te eten en gegarandeerd overal kruimels, maar vooral heel erg lekker en veelzijdig. Ik maakte er een vulling bij van pittige biefstukreepjes, zwarte bonen en avocado. En dat likje crème fraîche kan niet ontbreken.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 8 tacoschelpen
- 2 biefstukken
- Een blik zwarte bonen (400 gram)
- Een eetrijpe avocado
- 125 ml crème fraîche
- Trosje cherrytomaatjes, gehalveerd
- Peper
- Chilivlokken
- 2 eetlepels Jonnie Boer Baharat kruiden
- 3 el olijfolie
Wat moet je doen?
Meng driekwart van de Baharat kruiden met een eetlepel olijfolie en smeer de biefstukken hiermee in. Dek ze even af. Spoel de zwarte bonen af onder koud stromend water (dat was voor mij helemaal nodig aangezien ik per ongeluk bonen in chilisaus had gekocht…oeps).
Verhit de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak de biefstukken medium gaar (of well done indien je dit wilt). Leg de biefstukken op een bord en laat ze tien minuten rusten.
Bak in dezelfde pan met de overgebleven olie de cherrytomaatjes met de rest van de Baharat kruiden. Voeg vervolgens de zwarte bonen toe en bak even mee. Maal er verse peper over.
Verwarm de oven voor en verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng in een schaaltje de crème fraîche met wat chilivlokken naar smaak. Schil de avocado en snijd deze in repen. Snijd ook de biefstuk in reepjes.
Vul de tacoschelpen met de tomaatjes, biefstuk, avocado en zwarte bonen en lepel er een klodder crème fraîche op. Eet smakelijk!
Eet jij weleens taco’s? Met welke vulling eet je dit? En ga je dit recept een keer proberen?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (5)
Taco’s vind ik altijd erg lastig eten. Maar dit ziet er echt super lekker uit zeg!
Dit kan ik zo niet aan mijn vriend laten zien.. Te lekker! Ga ik zeker een keertje maken.
Hmm! Wij eten nooit Taco’s; zo lastig eten altijd haha. Maar dit ziet er wel echt lekker uit zeg!
Hoeveel van die Baharat kruiden moet je gebruiken ?
Sorry, 2 eetlepels in totaal! Ik heb het even aangepast!