Julia Challenge

Super simpele chili con carne (zoutarm)

Lekker pittig, voedzaam, gezond en makkelijk. Dat zijn de vier woorden die deze chili con carne het beste omschrijven. In plaats van een pakje te gebruiken maak je hem heel makkelijk zelf. En goedkoop is dit maaltje ook nog eens. Vijf woorden dus!

chili

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 gram rijst
  • 400 gram gehakt
  • 1 blik bruine bonen, uitgelekt (variant zonder chilisaus)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 handjes rozijnen
  • chili of rode peper
  • Zwarte peper
  • Halve rode paprika in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit in een hapjespan de knoflook in wat boter en voeg de gehakt er aan toe. Bak het gehakt gaar. Voeg de paprika toe en bak even mee.

chili1

Wel de rozijnen ondertussen in wat warm water, voor ongeveer 10 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken.

Kruid het gehakt met peper en chilipeper (naar smaak) en voeg de tomaten uit blik toe. Plet deze fijn. Voeg de bruine bonen toe en roer dit door. Voeg als laatste de rozijnen toe aan de saus. Laat de saus 15 minuten stoven met de deksel op de pan, op een laag vuur.

chili2

Voeg naar smaak nog wat chilipeper toe. Chili con carne moet tenslotte lekker spicy zijn!

Serveer de chili con carne met de rijst en eet er eventueel een frisse salade bij.

chili21

Eet smakelijk!

Maak jij wel eens chili con carne? En hoe maak je dit, helemaal zelf of met een kruidenmix? En lijkt dit recept je lekker? Let me know!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Beste Geertje,

    Na een hartinfarct moet ik zoutarm gaan eten. Zonder pakjes en zakjes dus liefst.
    En uiteraard smaakvol.

    Wat een hoop heerlijke gerechten en recepten zie ik al staan! Ga dit weekend de chili con carne al maken.

    Hulde en wat goed dat dit voor een ieder toegankelijk is.

    Hartelijke groet Harold

    Beantwoorden
    • Wat heftig zeg! Ik wens je veel beterschap en succes, maar ook veel plezier met koken!

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Memory Lane. 24-30 mei

De laatste week van mei is voorbij gevlogen. Ook al waren de lentekriebels weggeregend, het was opzich een fijne week....

Sluiten