Random

Strijken….is dat nog wel van deze tijd?

Ik kan makkelijk op 1 hand tellen hoe vaak ik mijn kleding heb gestreken. Soms pak ik een blouse uit de kast vergezeld met kreukels die ik persé aan wil. Maar eerlijk? Strijken vind ik niets aan. Ik strijk nooit, maar dan ook nooit. De kleding die ik koop kreukelt amper en ik zie er het nut er dus niet van in. Gek, want mijn genen zouden strijkliefde wel degelijk moeten toestaan, aangezien mijn moeder een fervent strijkster was. Van zakdoeken en onderbroeken tot handdoeken en shirts. Zou ik ook ooit zo worden?

*Dit artikel bevat een product die ik heb gekregen

Strijken schijnt rustgevend te zijn en eerlijk gezegd geloof ik dat graag. Muziekje erbij, verstand op nul en strijken maar! De perfectionist in mij zal ook enorm blij worden van kaarsrechte stapels schone was in de kast in plaats van amateuristisch gevouwen wasgoed. Toch heeft het strijken op mij een suf imago en vraag ik mij af….is strijken nog wel van deze tijd?

Als het aan Brabantia ligt wel, want zij komen met een geweldige limited edition serie ‘Orla Kiely’ waaronder deze toffe strijkplank. Niet aleen een lust voor het oog, ook een must voor de strijker. Naast dat het design gewoon tof is, zitten er een paar grote voordelen aan.

Hij heeft namelijk 10 jaar garantie, bevat een kinderslot, is onwijs stabiel en is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. De poten en het strijkijzer plateau zijn anti-slip en hij is in meerdere hoogtes verstelbaar.

Als ‘strijkhater’ heb ik niet zoveel eisen aan een strijkplank (een plank is toch een plank?) maar terwijl ik strijk merk ik wel dat deze plank heel erg strak en stabiel is. Onze oudere strijkplank (inclusief gaten in de hoes) is niet mooi strakgetrokken waardoor je vouwen in de overtrek strijkt. Hij hobbelt en staat niet altijd stevig op zijn pootjes.

Ook manlief, een stuk groter dan ik, strijkt lekker de was weg met deze variant van Brabantia. Je kunt de plank in 7 hoogtes instellen dus het is geen probleem als wij afwisselend zouden strijken. Maar eerlijk? Ik vind strijken nog steeds een verschrikking.

Wel heel handig: anti-slip onder je strijkbout! Wanneer je je strijkbout even neerlegt wil je niet dat hij wegglijdt. Veiligheid en gemak boven  alles.

En dit design….ik ben er dol op! Het geeft een jaren 60-70 gevoel en ik vind hem gewoon tof staan op onze slaapkamer. Geen suffe plank met wolkjes, maar een hip en tof design. Onze strijkplank met wolkjes (en gaten) stond altijd naast onze kledingkast omdat hij te lelijk is om te laten zien. Maar deze…deze laat ik graag zien!

Ik moet zeggen: toffe designs doen toch wel iets met het plezier. Het kan net dat duwtje geven om toch even de kreukels uit je kleding te strijken. En omdat deze vaker in het zicht zal staan zal ik hem er misschien vaker bij pakken.

Waar ik ook blij van word? Van een overtrek wat op zijn plek blijft! Niets irritanter dan het overtrek wat loslaat zodat je op schuim staat te strijken. Nee, deze overtrek zit zo vast als een rots. Hij is wel gewoon wasbaar trouwens.

Ik ben er heel blij mee, Giorgio is er helemaal blij mee! Hij strijkt wekelijks zijn overhemden recht en zal deze plank dan ook veel gebruiken. Hij vindt hem heel stevig en stabiel en ervaart een fijne werkhoogte. Wat hij wel mist en zelfs een minpunt vindt? Dat je je stekker van het strijkijzer niet in het strijkplank kan steken. Dit kon met onze oude wel, waardoor je niet heel dicht bij een stopcontact hoeft te staan.

Dus strijken….is dat nog wel van deze tijd? Wel als je een tof design op je strijkplank hebt staan! Het maakt strijken toch een stukje minder stoffig!

Houd jij ook van dit soort Limited Edition ontwerpen? En wat voor een strijkplank heb jij?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Leuke foto dochter, goed gedaan 💋

    Beantwoorden

Write a comment