recept Zonder pakjes en zakjes

Stoofpannetje met puree van aardappel en pastinaak.

Gister kookte ik voor het eerst met pastinaak. Ik had eerder al eens een puree van pastinaak gegeten in een restaurant en dit was heerlijk! Ook waren er veel mensen benieuwd naar een recept met de ‘vergeten’ groente.  Tijd dus om het zelf te maken. Daarbij maakte ik een heerlijk stoofpannetje vol ‘herfst’. Inclusief mals stoofvlees, groenten en een zoet kruidige saus.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 500 gram runderlappen
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram pastinaak
  • 200 gram wortels
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 eetlepels Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml kokend water
  • Half runderbouillonblokje
  • Peper, zout
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 1 eetlepel appelstroop
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Snijd het vlees in stukken. Verwijder de grote vetrandjes, maar niet alles. Hierdoor wordt het vlees extra mals.

Verwarm boter of olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg het halve bouillonblokje toe, gevolgd door de Zwolsche stoof kruidenmix, de laurierblaadjes, kruidnagel, peper en zout. Schep om.

Voeg het kokende water toe en leg het plakje ontbijtkoek in tussen het vlees. Voeg de courgette en de wortel toe in plakjes of blokjes en voeg op het laatst de appelstroop toe. Schep om en zet het vuur laag als het geheel kookt. Laat het vlees zacht worden met de deksel op de pan, voor minstens 2,5 uur. Roer af en toe goed door.

Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 minuten zacht. Stamp het geheel tot een puree en voeg de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Eindig met een klontje boter en schep om tot een zachte puree.

Serveer de puree met het stoofpotje. Vergeet niet de laurierblaadjes te verwijderen voor het eten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Wat een lekker stoofpannetje. Eigenlijk was het dag twee nog smakelijker dan de eerste dag.
    Natuurlijk moest ik ook voor dit recept weer een potje kruiden toevoegen aan mijn kruidenkastje. Dit maal was het de Zwolsche Stoof. Maar dit is zeker een aanvulling in mijn kruiden kastje. Wat een geurige kruiden om in de herfst en winter aan een pannetje stoofvlees toe te voegen.

    Beantwoorden

Write a comment