koken Lifestyle

Life is about eating. Wat stond er bij ons deze week op tafel? #1

Als ik niet weet wat we moeten eten, vind ik het altijd inspirerend om te spieken in andermans weekmenu. Zo kom ik vaak op veel (nieuwe) ideeën. Het leek mij daarom leuk om hier af en toe (niet elke week) te delen wat er bij ons op tafel staat. Want naast de recepten die ik maak eten we ook vaak heel ‘gewoontjes’.

Zondag

Zondag hebben Giorgio en ik samen gekookt. Hij maakte heerlijke frietjes van zoete aardappelen en ik maakte gemarineerde kippendijen, welke ik eerst in reepjes sneed. Ik marineerde ze in ketjap, honing, gember en knoflook. Daarbij aten we veel groenten zoals komkommer, tomaat en broccoli.

Maandag

Maandag kookte ik zelf en ik maakte krieltjes, sperziebonen, wat broccoli en zalm uit de oven. De zalm smeerde ik in met pesto en ik deed er een scheutje witte wijn bij.

Dinsdag

Dinsdag stond de lasagna Tradizionale op het menu, een recept voor de blog. Hij was heerlijk en we hielden ook nog wat over om de dag erna van te smullen!

Woensdag

Zo gezegd zo gedaan: een restje heerlijke lasagne aangevuld met sperziebonen, broccoli en een kipfilet omhuld met gerookt ontbijtspek. Ik maakte de kip klaar in de oven met wat pesto en knoflook.

Donderdag

Een ‘skinny’ dagje zonder al te veel koolhydraten: courgetti met een saus van creamcheese light en gerookte kipfilet. Het recept deelde ik vorige week in een blog.

Vrijdag

Vanavond eten Sarah en ik samen en ik besloot een pizzabodem van Magioni te halen. Deze is deels van bloemkool gemaakt en ik was er heel benieuwd naar. Voor Saar maakte ik een pizza met salami en kaas, voor mijzelf met gerookte zalm, mozzarella en champignons. Onder die dikke laag kaas zwom dus nog een vis! Hij was erg lekker.

Zaterdag

Zaterdag wisten we niet goed wat te doen met een restje gehakt. Tot ik ineens zin kreeg in een ovenschotel met gehakt, kerrie en bloemkool. Aardappelschijfjes erbij met wat geraspte kaas en klaar ben je! Het recept kun je in de receptenindex vinden. Ook hier konden we twee keer van eten.

Zondag

Zondag was ik te moe om te gaan koken en Giorgio maakte dus de groentensoep met balletjes. Daarbij aten we een restje ovenschotel van gister, geen straf!

Wat vind jij van ons weekmenu? Vind je het leuk om te zien en wil je het vaker voorbij zien komen? En wat is het lekkerste wat jij gegeten hebt afgelopen week?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Ik vind weekmenu’s ook leuk om te zien voor inspiratie. Doen jullie ook weekboodschappen? Of bekijk je het per keer?

    Beantwoorden
  • Jullie weekmenu ziet er overheerlijk uit en met veel afwisseling. Ideaal vind ik! Bedankt voor de inspiratie ;-).

    Beantwoorden
  • Dat ziet er heerlijk uit! Ik zou wel wat meer variatie willen, maar met een man die wortels, zuurkool en zoete aardappel niet eet en een zoon die alles vies vind hou ik het simpel. Ik ben blij als bordje van Luca half leeg gaat.

    Beantwoorden

Write a comment