Vandaag mogen we zondigen. In dit recept zit namelijk wel een beetje zout verstopt omdat we gebruik maken van marinade uit een potje. Maar deze zoete en licht pittige kip is zo lekker dat ik het recept wel moet delen en een beetje comfort-food tijdens deze natte dagen kan nooit kwaad. En ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel enorm wilt genieten.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 500 gram kipkluifjes (vleugeltjes of pootjes)
- 3 Eetlepels Char Siu Saus (Chinese barbecuemarinade, bij Albert Heijn of Toko)
- 1 teentje knoflook, in kleine stukjes
- 1 limoen
- Versgemalen peper
- Gemalen chilivlokken
- Olijfolie
Optioneel om er bij te eten:
- Woknoodles, rijst of mie
- Handjevol geschilde worteltjes
- 1 ei
Wat moet je doen?
Doe de kipfkluifjes in een schaal en voeg de marinade, knoflook, peper en chilivlokken toe. Knijp een beetje limoensap erbij en laat het geheel een uur marineren in de koelkast.
Ik heb de kip met woknoodles gegeten. Hiervoor schilde ik de worteltjes met een dunschiller in smalle reepjes. De wortelreepjes laten marineren in een beetje limoensap.
Na een uur de kipkluifjes kort wokken op groot vuur in een wokpan met wat olijfolie. Na 3 minuten overscheppen in een hapjespan met deksel en op laag vuur 15 minuutjes laten sudderen. Af en toe de kluifjes omscheppen, want door de honing in de marinade kan de kip snel donker kleuren.
De noodles garen volgens aanwijzingen op de verpakking. In een schone wok met een klein beetje olie de noodles vervolgens kort wokken. Op het laatst een ei erboven breken en goed blijven roeren. De wortelreepjes op het laatst toevoegen.
Serveer de kluifjes op een bord, eventueel met de noodles (of met rijst of mie). Zonder iets erbij is ook al heerlijk, denk bijvoorbeeld aan een bord op schoot en Netflix aan!
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Lekker zeg. Orgineel ook om wortelreepjes door de noodles te doen. De kip maak ik vaak klaar met mangochutney, dan wordt de kip ook lekker sticky.