fashion health Lifestyle Random

Steunzolen zijn heel normaal en hartstikke hip!

Halverwege vorig jaar kreeg ik ineens enorm veel pijn aan mijn rechter hiel en hak. Ik sportte drie keer per week en stond onder andere op de loopband voor 15 minuten een steile helling te beklimmen. In combinatie met de blijkbaar onjuiste stand van mijn voeten zorgde dat meteen voor een flinke overbelasting.

Weken liep ik mank, trap lopen (vooral de trap af) was enorm pijnlijk. Na een paar weken rust zonder resultaat besloot ik een Podotherapeut te bezoeken om de klachten te bekijken en de stand van mijn voeten te beoordelen. Wat bleek: de stand was helemaal niet goed. Ook mijn heupen en rug stonden ‘scheef’ en dit kan zorgen voor pijn op latere leeftijd.
Het bezoekje was dus niet zonder resultaat. Ik moest aan de steunzolen die ik een paar weken later kon ophalen.

Bij het woord ‘steunzolen’ dacht ik aan aangepaste ongelijke schoenen of ouderwetse modellen waar de steunzolen in zouden passen.
Maar mijn inmiddels binnengekregen steunzolen passen heel makkelijk in alle modellen schoenen. Zolang ze dicht en stevig zijn overigens, want de steunzolen in naaldhakken plaatsen is naast niet mooi ook niet verstandig.
Gelukkig loop ik niet of nauwelijks op naaldhakken en maak je mij het gelukkigste met sneakers of laarzen.
Omdat ik klein ben zijn flinke zolen meer dan welkom en besloot ik twee prachtige paar schoenen te bestellen die en heerlijk lopen, voldoende steun bieden en zijn te ‘combineren’ met mijn steunzolen. Omoda vroeg mij om twee paar uit te kiezen en daar had ik als schoenen liefhebber totaal geen moeite mee..

Ik koos onder andere deze dames laarzen van Nubbikk (via Omoda). Meteen verliefd op de kleur en het model. En ja, ze lopen echt goddelijk.
Ik heb smalle voeten en in combinatie met de steunzolen kunnen schoenen soms wat strakker zitten, maar bij dit model gaat dat prima. Ik kan hier kilometers op lopen en door de lichte kleur is de laars ook perfect voor de lente en zomer.

De laarzen combineer je met een skinny jeans, een legging en een jurkje of bijvoorbeeld een oversized trui. Als het de komende maanden wat warmer gaat worden kunnen we de legging of broek in de kast laten en blijven de benen lekker bloot!

Naast de laarzen koos ik voor deze sneakers van Guess. Een favoriet merk waar ik ook een portemonnee en een tas van heb maar de dames schoenen zijn ook prachtig. Dit paar loopt echt goddelijk, ook met de steunzolen er in.
Door de flinke zool ben ik meteen een stukje langer en ook hier kan ik gerust kilometers op lopen.

Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb ervaren bij steunzolen is het steeds moeten verwisselen als je wisselt van schoen. Maar dat is een fluitje van een cent en uiteraard de moeite waard met zulke leuke schoenen in je collectie!

Ik ben trouwens altijd al dol geweest op outfits (wisselen) en het plaatje compleet maken met de fijnste en mooiste schoenen. Ooit trok ik voor de blog een outfit aan die net wat buiten mijn comfortzone lag en de schoenen die ik daar droeg draag ik na jaren nog steeds!

Heb jij steunzolen? En kun je deze makkelijk dragen in combinatie met je favoriete schoenen?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Zelf heb ik geen steunzolen maar mijn man wel. Die is er meer dan blij mee. We hebben, toen ze echt de oplossing voor de pijn in zijn hiel bleken te zijn, een tweede paar zolen laten maken. Hij heeft nogal zweetvoeten en nu kunnen ze na een dag erop lopen mooi een dag ‘opdrogen’ (ook handig bij rotweer en schoenen die toch niet helemaal waterdicht zijn 😉)

    Beantwoorden

Write a comment