recept Zonder pakjes en zakjes

Steak op spies met aubergine, gegrilde ananas en chimichurri dressing.

Het is nu officieel geen barbecue weer meer, maar ook met een grillpan kun je heerlijke spiesjes maken. Ik bedacht voor het laatste recept met Euroma kruiden een heerlijke combinatie met zacht vlees, de bite van aubergine en het zoete van ananas. Met daarbij een heerlijke dressing. Klinkt goed he?

Wat heb je nodig voor 4 personen (8 spiesjes)?

  • 300 gram biefstuk, in blokjes
  • 3 schijven (verse) ananas, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chimichurri kruiden (Euroma)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Sap van een halve citroen
  • Versgemalen peper
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Rijg de blokjes biefstuk, aubergine en ananas aan prikkers. Maal verse peper over het vlees.

Meng de olijfolie met de chimichurri kruiden, citroensap en het fijngesneden teentje knoflook.

Verhit een grillpan of koekenpan met wat boter of olie en laat deze goed heet worden. Grill de spiesjes rondom bruin. Indien je de biefstuk graag medium wilt, houd de baktijd dan wat korter.

Serveer de spiesjes met de dressing en met gebakken aardappeltjes, frietjes of rijst en een frisse salade. Eet smakelijk!

Houd Lifesabout in de gaten, want vanmiddag komt er een winactie online met Euroma!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Risotto met parmezaanse kaas, champignons en kipworst.

Tot een aantal jaar terug maakte ik nooit risotto. Niet omdat ik het niet lekker vond, maar omdat ik niet...

Sluiten