Lifestyle My killerbody motivation

Sporten met het Killerbody dieet

De artikelen over mijn ervaringen en vorderingen wat betreft het Killerdieet worden ontzettend veel gelezen. Een hoop mensen komen ook op deze artikelen terecht via Google, want zij zijn benieuwd wat het is, of het werkt en niet geheel onbelangrijk…of het zwaar is of niet. Laten we eerlijk zijn: sporten en afvallen moet wel leuk zijn en blijven. Het is niet iets wat je even een paar weken doet en vervolgens de natte handdoek in de ring laat hangen. Nee, sporten en afvallen moeten goed te combineren zijn met een druk bestaan. Zo kwamen er veel vragen omtrent het sporten bij het Killerbody dieet. Wat houdt dat sporten in?

Ik kan geen foto’s delen uit het boek waar de oefeningen in staan, aangezien er natuurlijk copyright op zit. Begrijpelijk en helemaal geen probleem, want met tekst kan ik waarschijnlijk je een beter beeld geven dan door middel van een paar plaatjes. Ik zal in dit blogje zo kort en bondig mogelijk te blijven, maar wel een zo helder mogelijk beeld geven. Maar onthoud vooral: wat ik kan, kan jij als gezond persoon helemaal!

Veel krachttraining

Het Killerbodydieet is een boek dat zich toespitst op minder koolhydraten, gezonde vetten, veel vezels en eiwitten. Wat betreft sporten zie je ontzettend veel oefeningen van krachttraining in het boek staan, uitgezonderd 1 a 2 oefeningen per keer. Dit zijn voornamelijk touwtjespringen en bijvoorbeeld de zogenaamde ‘kikkersprongen’. Hierbij spring je een aantal keer door de lucht. Hilarisch maar tegelijk ook een hele effectieve training! Tip: doe wel even je gordijnen dicht.

Omdat het veel krachttraining betreft kan ik het als hartpatiënt prima volhouden. Ik doe sommige zware sessies wel minder vaak dan het boek aangeeft, maar dat komt wel. Ik merk al een hele vooruitgang ten opzichte van vier weken geleden. Ik ben zelf geen fan van hardlopen, spinning en veel cardio, dus dit is een uitkomst. Ik weet dat ik hier niet een dijk van een conditie mee opbouw, maar in combinatie met wandelen en fietsen werk ik toch aan een sterk lichaam.

Oefeningen en afwisselen

De oefeningen zijn best pittig mag je weten. Spierpijn en trillende benen gegarandeerd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik lang niet alle herhalingen red, aangezien mijn conditie niet heel goed is en ik natuurlijk een beetje op mijn hart moet letten. Maar wel merk ik dat mijn uithoudingsvermogen al enorm is toegenomen vergeleken met de start. Vooral het touwtjespringen zorgt voor een veel betere conditie en dit houd ik nou steeds 90 seconden vol.

Wat ik leuk vind aan het boek, is dat de oefeningen effectief en heel origineel zijn. Geen standaard buikspieroefeningen of opdrukken, maar hele leuke, nieuwe en afwisselende oefeningen. De minst zware oefeningen vind ik die voor de armen en buik, de zwaarste oefeningen voor de benen en de billen. Maar effectief zijn ze zeker: ik voel elke week weer nieuwe spieren groeien in mijn lijf en ze worden ook zichtbaar, iets wat zeker heel erg motiverend werkt.

Geen dag is hetzelfde en dat zou voor jezelf en voor je spieren ook hartstikke saai worden. Om het sporten leuk te houden is afwisseling heel erg belangrijk. Maar ook voor het opbouwen van spieren en conditie. De ene dag zie je veel oefeningen voor de armen en de buik, de andere dag worden je billen en benen aangepakt. Stevig aangepakt? Ja, dat zeker. De oefeningen op de foto’s in het boek lijken vrij makkelijk, maar schijn bedriegt. Als je dacht dat je van krachttraining niet moe wordt en geen rood hoofd krijgt, dan heb je het heel erg mis.

Alles kan thuis

Het fijne is: alles kun je gewoon thuis doen. Op zolder, op de slaapkamer, in de tuin of in je woonkamer. Op een tijdstip dat jou schikt. Vaak sport ik na het avondeten omdat Giorgio dan de zorg voor Sarah over kan nemen en ik nog veel energie heb van het avondeten. Ook voel ik mij in de avond vaak beter dan in de ochtend en overdag, dus dit werkt het beste voor mij. Maar zoals ik al eerder schreef: het kan op elk moment van de dag en wanneer jij het wil.

En om te sporten hoef je dus niet naar de sportschool, niet door de regen of de kou en je betaald ook geen maandelijkse abonnement. Nadeel hiervan is wel dat je eigenlijk nooit meer met een smoesje kunt wegkomen en je dus wel móet sporten. Voor mij alleen maar goed, want ik ben een kei in smoesjes verzinnen. Verderop in het boek staan ook heel veel oefeningen die je in de sportschool kunt doen, een heel programma voor buitenshuis dus! Mocht je gemotiveerd zijn om dat te doen, dan kun je in de sportschool heerlijk verder aan de slag.

vrijt

Benodigdheden om te beginnen

Wat heb je nodig om de oefeningen in het boek uit te voeren?

 •  Flesje water om tussendoor wat te kunnen drinken.
 • Een fitness-matje of yoga-matje (Ik heb er één van de Lidl).
 • Een springtouw.
 • Een elastiek of losse gewichtjes/flesjes water.
 • Een stoel en tafel.

En that’s it. Serieus? Ja! De meeste mensen hebben alles wel in huis behalve misschien een fitness-matje. Maar mocht je dat nou echt niet willen aanschaffen, dan is een dikke handdoek ook voldoende om mee te sporten.

Mijn tips & tops

 • Wil je afvallen, lekker blijven eten en heb je ruim een half uur de tijd per dag om te sporten? Dan is dit boek zeker iets voor jou.
 • Het sportgedeelte in dit boek is niet geschikt voor mensen met blessures en gewrichtsklachten. Voor diabetespatiënten die het dieet willen volgen: overleg eerst met je arts en/of diëtist.
 • Na het sporten neem je, zoals het boek je ook uitlegt, een eiwit shake om je spieren te helpen herstellen en spieropbouw te stimuleren. Ik gebruik zelf de proteïne van www.myprotein.nl en dan de smaakloze variant, zodat ik dit overal in kan verwerken. In shakes, smoothies maar ook pannenkoeken. Ik maak zelf een shake met de eiwitpoeder en yoghurtdrink van Optimel met een smaakje. Is heel goed te doen!
 • Zet een spiegel neer in de ruimte waar je gaat sporten, het liefst een passpiegel. Het werkt motiverend om jezelf bezig te zien en je kunt meteen goed op je houding letten.
 • Een muziekje met een lekkere beat helpt heel erg tijdens het doen van je oefeningen! Het lijdt je ook een beetje af. Vlogs kijken werkt trouwens ook heel goed.
 • Mocht je klachten krijgen of een blessure, stop dan met de oefeningen en raadpleeg een arts of fysiotherapeut.

Ik hoop dat mijn beknopte uitleg duidelijk genoeg is en dat ik eventueel anderen kan motiveren om ook te gaan beginnen! Mocht je vragen hebben stel ze gerust.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Ervaring eerste drie dagen Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (17)

Write a comment