Random

Spelletjes, borrelen en tutten. Dit zijn onze plannen met oud&nieuw!

Elk jaar denk ik weer hetzelfde: wat is het jaar voorbij gevlogen. En elk jaar weer overdenk ik alle maanden met zijn ups en downs. Morgenavond is het dan zover: het nieuwe jaar gaat beginnen! Het liefst doen we niet al te gek en maken we het thuis gewoon gezellig. Ik deel met jou wat onze plannen zijn voor oudjaarsavond!

Dit artikel bevat items die ik heb ontvangen van een persbureau. 

Ik ben nooit een fan van vuurwerk afsteken geweest en ik kijk er het liefst nog steeds naar vanachter een raam. Ik heb er gewoon weinig mee en vindt alleen siervuurwerk mooi om naar te kijken. Op straat zijn we dus ook niet te vinden. Wel binnen. Gezellig met familie, lekkere hapjes en leuke spellen.

Snacken en drinken

Het leukste aan feestdagen? Eten natuurlijk! Op oudjaarsavond koken we nooit te ingewikkeld, want er komen toch hapjes op tafel tijdens de late uurtjes. Omdat we oud&nieuw bij mijn vader vieren (met mijn zus, haar zoontje en mijn tante) kook ik daar.
Ik maak heerlijke wraps met gehakt, mais, paprika, tomatensaus en natuurlijk kaas en sour cream. Niet moeilijk en iedereen vindt het lekker! Ook kun je deze makkelijk in de middag al maken wanneer de drukte nog niet losgebarsten is.

In de avond komen er uiteraard lekkere snacks op tafel en net als vorig jaar bestellen we een Kippie pan (niet gesponsord, zelf betaald). Daarbij lekkere toastjes en smeersels en een glaasje zoete witte wijn voor de dames…heerlijk! De mannen gaan waarschijnlijk aan de cognac. Ik ben zelf niet een enorme drinker, maar met Kerst en oud&nieuw vind ik een glaasje wijn vaak wel erg lekker.

Deze borrelplank van Vacuvin, die in de blogbox zat, komt enorm goed van pas met de lekkere kipkluifjes en toastjes. Hij is uitermate geschikt voor allerlei soorten hapjes en toastjes en er is ruimte voor een lekkere dip! Naast dat hij handig is en zeer duurzaam, vind ik de plank er ook nog eens leuk uitzien op tafel. Ook niet geheel onbelangrijk!
Sarah maken we trouwens wakker net voor 12 uur, want dit wil ze zelf heel graag. Gewapend met een glas kinderchampagne zal ze hopelijk kunnen genieten van wat mooie vuurwerk buiten!

Spelletjes

Met oud&nieuw horen spelletjes, vind ik. Of natuurlijk een goede oudejaarsconference op televisie of een spelprogramma. Ook dit jaar zullen we vast iets leuks kiezen op televisie en zeer waarschijnlijk de spelletjes uit de kast trekken.
Favoriet is het ‘eeuwenoude’ sjoelen en ook wel een beetje traditie. Vorig jaar speelden we overigens de familiequiz van Elma van Vliet. Een enorme aanrader als je oud&nieuw met je familie speelt! Of gewoon eens tijdens een weekend met familie. Je leert ze nog beter kennen, haalt herinneringen op en krijgt de mooiste woorden te horen.

Nieuw in ons assortiment spellen is het spel ‘Exploding kittens’, die ook in de blogbox zat. Een enorm leuk en verslavend spel! Ik heb er al veel over gelezen en gehoord en ben er dan ook enorm benieuwd naar hoe het spel is met een groepje lieve mensen. De tekst op de kaartjes is in elk geval hilarisch zoals je kunt zien!

Outfit

Ook al ben ik op oudjaarsavond niet meer op een feest of in de kroeg te vinden, een beetje optutten is altijd leuk met oud&nieuw. Qua outfit houd ik het wel simpel (zwarte broek, leuk truitje, hakken) maar mijn haren mogen best opvallen evenals mijn sieraden.

In de blogbox zat een geweldige krultang van Carmen waarmee je in no time hele mooie kleine krulletjes maakt. En dat ‘in no time’ is niet gelogen: hij warmt binnen een paar seconden op en binnen 15 minuten had ik mijn haar voorzien van een kekke krul! Ideaal vind ik ook de handschoen die erbij zit, waardoor vingers branden verleden tijd is. Krullen blijven er bij mij overigens niet lang in zitten en zakken al snel uit. Maar hey, een mooie slag is ook niet verkeerd!

Voornemens heb ik eigenlijk nooit voor het nieuwe jaar (op nog meer genieten na), maar ik wil toch echt heel graag meer sieraden gaan dragen. Behalve mijn trouwring en een ketting draag ik geen sieraden en dat vind ik zonde, want sieraden zijn zo mooi! Het staat ook nog eens leuk en ik heb een lade vol moois. Zonde om daar niets mee te doen, toch? Deze ketting van Spark Jewelry kreeg ik ook cadeau en zat in de blogbox van dit jaar. Ik ben zo enorm verwend!

 

Wat zijn jullie plannen morgen? En hoe ziet jouw ideale oud&nieuw er uit? Ik wens jullie een te gekke jaarwisseling en alle goeds voor 2019!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment