Mama

Spelen met je kindje. Papa vs. mama

Er zit nogal wat verschil in geslacht als het gaat om spelen. Jongens scheuren er doorgaans met auto’s op los ondersteund met het zelf geproduceerde geluid van een motor. Meisjes spelen graag liefdevol met poppen en staan uren in de keuken druiven en bananen in een braadpan te koken. Maar hoe zit dat met papa’s en mama’s? Spelen zij op dezelfde manier met hun kinderen of zit hier een groot verschil in?

Het liefst bestaat mijn uitzicht uit een spelend en zingend meisje die haar hele keukentje overhoop gooit en erop los ramt op de pop in de hoop dat er geluidjes uitkomen.
Ik zie het maar al te goed voor me. Er komt ook een Barbiehuis inclusief Barbie met perfecte heupen en een Ken zonder adamsappel. Met poppen spelen, thee zetten en vadertje en moedertje. Dat is mijn beeld van spelen met mijn dochter.
Als we samen thuis zijn bestaat onze dag dan ook uit het plunderen van het Ikea keukentje, knuffelen met de pop, boekjes lezen en liedjes zingen. Zoals je het vaak ziet bij meisjes.

boxje

Als papa thuiskomt slaakt Sarah een gil van blijdschap. Heerlijk om te zien. Wild enthousiast kruipt ze sneller dan ze kan richting haar vader. Ze wordt opgetild en maakt direct weer kennis met bepaalde G-krachten. Met een vaart wordt te de lucht in getild en vervolgens op haar kop gehouden. Papa houdt haar vast aan haar voeten en draait haar in het rond. Om vervolgens nog even op en neer te gaan, met de wereld op zijn kop.
Ze vindt het leuk en spannend tegelijk. Even later houdt hij haar vast bij haar middel en zoeft ze als een zweegvliegtuig door de kamer. Shiva voorop, Sarah vliegt er achteraan. Het liefst zo hard mogelijk. Shiva heeft dan ook de dag van haar leven en rent als een dolle door het huis. Als ze weer veilig op de grond staat en stapjes maakt onder begeleiding van papa, lijkt het even onnatuurlijk. Papa kan dus ook heel teder en rustig omgaan met zijn dochter. Maar over het algemeen is het dolle pret en zo gek en wild mogelijk. Wat een wereld van verschil in spelen!

dinsdag

Papa’s lijken toch meer geschikt te zijn voor het stoeien. Als ik met Sarah op de bank aan het stoeien ben heb ik al gauw een bloedneus of moet ik stoppen vanwege de vermoeidheid in mijn armen. Maar eerlijk gezegd vind ik dat ook niet erg. Meisjes-dingen behoort toch meer tot mijn talenten dan jongens-dingen. Laat mij maar praten tegen poppen, boekjes voorlezen en liedjes zingen.
Papa is er voor de dolle pret en de gekke uurtjes. Dan is Sarah even een zweefvliegtuig, een raket die wordt gelanceerd of een stuntpiloot. En het is heerlijk om naar te kijken!

 

Speelt de vader van jouw kind(eren) ook anders dan jij met je kind speelt? Ik ben heel benieuwd, laat je reactie achter in de comments!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment