Niet echt laag in zout, maar wel heel erg lekker. Af en toe mag ik er dan ook aan toegeven en genieten. Deze pasta met makreel, oude kaas en limoen is een echte aanrader. Je blijft ervan eten!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram spaghetti
- Een gerookte makreel (circa 400 gram)
- 20 gram peterselie
- 50 gram geraspte oude kaas
- 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 3 trostomaten
- 1 limoen
- Scheutje olie
Wat moet je doen?
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek hier 2 minuten van af. Voeg een beetje olie toe aan het water.
Spoel de spaghetti af onder koud water en laat goed uitlekken. Ontvel en ontgraat de makreel en maak kleine stukjes.
Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de knoflook en snijd het sjalotje in kleine reepjes. Haal de takjes van de peterselie en hak de blaadjes fijn.
Bak in een hapjespan de knoflook en het gesneden sjalotje met wat olie. Voeg vervolgens de spaghetti toe, roer door en laat op laag vuur even verder garen met een deksel op de pan.
Voeg nu de tomaten, de peterselie en de makreel toe en knijp een halve limoen uit. Roer goed door op middelhoog vuur.
Eindig met een hoog vuur en schep een paar keer goed om. Serveer de spaghetti op een bord met een schijfje limoen en de geraspte kaas. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Ohh dat klinkt goed! Die ga ik zeker maken! En in makreel zit weer veel vitamine D dus dat komt mooi uit!
Ja het was zo lekker! En vitamine D kan nooit kwaad!