Lifestyle

Social Media Lie Tag

Ik ben dol op Social Media en gebruik het ook veel voor de blog. Maar in hoeverre is dat wat je ziet, echt? Ik vulde de Social Media – Lie Tag in en vertel je mijn geheimen. Hoe echt ben ik?

Hoeveel foto’s maakte je voordat je je laatste foto op Instagram deelde?
Geen, want ik deelde een heel lief kiekje van een pasgeboren Sarah op Instagram. Deze stond op de harde schijf van de computer en vond ik zo mooi dat ik hem wilde delen op Instagram.

IMG_1686

Maar normaal gesproken, als ik een foto maak die ik direct plaats, maak ik er een stuk of vier. En niet omdat het perfect moet zijn, maar wel scherp. Omdat ik soms nogal tril met mijn handen is dit een hele opgave en klik ik er meteen een paar achter elkaar.

Plaats je foto’s van gezelligheden die helemaal niet zo gezellig zijn?
Nee dat zou ik niet snel doen. Ik houd niet van de schijn ophouden, alles wat je ziet op Instagram is echt (oké, op een paar rimpels- en wallen verhullende filtertjes na). En vaak zijn bijeenkomsten, feestjes of uitjes gezellig dus valt er niks te verhullen.

soc

Style jij hoekjes voor de foto terwijl de rest van je huis een puinhoop is?
Ik style ze niet, maar ruim het wel een beetje op. De woonkamer is over het algemeen wel redelijk netjes, maar soms (met hond en kind) is het een puinhoop en als ik dan een gezellig hoekje met kaarsjes op de foto wil zetten, wil ik er geen troep bij. Bang dat het de aandacht van de kaarsjes wegneemt haha.

Plaats je wel eens foto’s waar jezelf heel leuk opstaat, maar anderen uhm… niet zo charmant?
Niet vaak, maar heb het weleens gedaan. En niet met opzet, want ik vond dat degene die erop stond juist heel leuk op de foto stond. Maar achteraf vond degene de foto maar niks. Expres zou ik het niet doen…

Plaats je wel eens prachtige foto’s van heerlijk uitziend eten, inclusief lovende hashtags, dat eigenlijk gewoon niet te eten is, zo vies?
Nee, al het eten wat ik maak is lekker (grapje). Als ik foto’s van eten plaats, dan komt er misschien een enkele #hashtag onder en is het ook echt lekker. Smerig of mislukt eten wil ik niet in mijn timeline, want dan wordt ik er steeds aan herinnerd.

Complimenteer je je social media vrienden wel eens terwijl je er eigenlijk helemaal niets van meent?
Nee, alles wat ik zeg aan complimentjes meen ik. Ik vind zoiezo dat de wereld elkaar wat meer complimentjes mag geven. Maar dat terzijde, ik zal nooit iemand een complimentje geven terwijl ik er niets van meen. Dat zou ik zelf ook verschrikkelijk vinden.

Aan welke social media lie maak jij je nog meer schuldig?
Ik laat soms wel eens mijn heerlijke maaltje koud worden omdat ik er foto’s van wil maken voor het recept op de blog. Manlief is er aan gewend en begint gewoon met eten, terwijl ik met de camera in de weer ben en het slechte licht van buiten vervloek. Ook gebruik ik weleens een filter op Instagram om mijn blauwe kringen slash wallen iets minder op te laten vallen. Maar hey, wie doet dat niet? Mensen die een gefilterd en geshopt hoofd hebben en dan met een hashtag #nofilter beweren dat de foto onbewerkt is…hilarisch.

En…waar maak jij je schuldig aan? Laat het mij weten!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Zo’n leuke tag is dit! Hmz ik denk dat ik ongeveer dezelfde antwoorden als jou zou hebben.

  Beantwoorden
 • Heb jij wallen?! Was mij niet opgevallen

  Beantwoorden
  • Nou ja….blauwe kringen dan…hahaha. En het valt niet op dankzij filters…??

   Beantwoorden
 • Haha heel herkenbaar van dat eten! Mijn man maakt nu maar zelf eerst een foto van het eten (zijn toestel maakt betere foto’s dan die van mij) en zegt dan: Zo en dan nu eten, ik app je de foto wel!

  Beantwoorden

Write a comment