kids recept recept

Snelle comfortfood. Romige kipragout.

Ik weet nog dat ik als kind blij werd van een bordje romige kipragout met rijst. Niet teveel poespas, maar less is more. Met een beetje kruidenboter maak je hem nog smakelijker (nee, dit is geen ‘zonder pakjes en zakjes’ recept) en heel makkelijk en snel.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 125 gram kruidenkaas
  • 300 gram rijst
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml water
  • 1 theelepel dille
  • 2 theelepels gedroogde bieslook
  • Peper
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg de plakjes champignons toe en maal er verse peper over.

Wanneer de kip gaar is, strooi dan de bloem over de kip en bak het een paar minuten mee. Voeg vervolgens het water toe en roer door tot er een sausje ontstaat. Schep dan de kruidenkaas door het mengsel gevolgd door de dille en bieslook.

Serveer de ragout met de rijst en een frisse salade. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment