recept Zonder pakjes en zakjes

Snelle comfortfood : Butter Chicken

Butter chicken….een recept die ik nog nooit had gemaakt. Ik heb het zelfs nooit geproefd! Volgens kenners zou ik heel wat missen en het maakte mij nieuwsgierig. Ze hadden gelijk….Butter Chicken is goddelijk. Niet voor elke dag overigens, want je plakt het zo aan je heupen. Maar lekker dat het is!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 400 gram kipfilet, in blokjes
 • 2 eetlepels magere kwark of Griekse yoghurt
 • 100 ml slagroom
 • 2 eetlepels Garam Masala (Bijvoorbeeld Jonnie Boer)
 • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
 • 2 theelepels kurkuma
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • Peper en zout
 • 2 tenen knoflook, gesnipperd
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 eetlepels  roomboter
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Meng de blokjes kipfilet in een kom met de kwark en alle kruiden. Laat een half uurtje intrekken.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.

Voeg de tomatenblokjes toe en roer door. Laat het geheel 15 minuten pruttelen.

Voeg de slagroom toe en roer door. Laat het nog even pruttelen en roer op het laatst de roomboter door de saus. Indien de saus wat dunner is dan je wenst, verdik hem dan met wat maizena of bloem. Serveer de Butter Chicken met bijvoorbeeld rijst of naanbrood. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 130 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Oh dit is zo lekker! Door mijn broertje kwam ik hier achter, en het is echt heerlijk comfort foodprocessor lekker met een salade of wat boontjes erbij! En nu dan ook zonder de pot te gebruiken, en een redelijk easy receptje ❤️❤️❤️

  Jouw recepten zijn hier eigenlijk altijd een hit ??

  Beantwoorden
  • Dank je wel wat lief!!

   Beantwoorden
 • […] Snelle comfortfood : Butter Chicken […]

  Beantwoorden
 • Heerlijk! Boterzacht maar lekker pittig

  Beantwoorden
 • Ideaal vakantie/campingrecept! 😍🏕

  Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Gerechten zonder pakjes en zakjes #133. Dagje geen vlees, Mexicaanse groentepan.

Nieuw van Maggi is de mix voor ' Dagje geen vlees'. Met drie verschillende smaken zet je snel een vegetarisch...

Sluiten