Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Snelle bruine bonensoep met kaasbroodjes.

4.8
(4)

Gister zette ik uit het niets een heerlijke bruine bonensoep op tafel. Nooit eerder gemaakt maar ik had er ineens zin in: veel groenten, lekkere plakjes rookworst en iets pittigs op een broodje erbij. Hierbij het uiteindelijke resultaat en het was te lekker om niet met jullie te delen!

Wat heb je nodig voor 4 personen (4 grote kommen soep)?

  • 2 blikken bruine bonen a 400 gram
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 350 gram soepgroenten
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 50 gram verse selderij, fijngesneden
  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gram spekjes
  • 2 afbak stokbroden
  • 150 gram geraspte (oude) kaas
  • Boter/olie

Wat moet je doen?

Fruit de knoflook aan in een grote pan of soeppan en voeg de soepgroenten toe. Roerbak dit voor een paar minuten.

Snijd de rookworst in plakjes. Snijd het stokbrood ongebakken in sneetjes, leg ze op een bakplaat met bakpapier en strooi de geraspte kaas op de broodjes. Bak de broodjes af zoals op de verpakking staat aangegeven.

Voeg de selderij toe aan de soepgroenten, evenals de bruine bonen, de bouillontabletten en het water. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken.

Bak in een koekenpan zonder boter de spekreepjes uit en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Schep de helft van de soep uit de pan en pureer de soep. Schenk nu de soep weer terug en voeg de plakjes rookworst toe met de spekjes. Verwarm ze een paar minuten mee.

Serveer de soep met de kaasbroodjes. Eet smakelijk!

Maak jij weleens bruine bonensoep?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. 4

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Hoi Geertje,

    Ook dit gerecht lijkt me heerlijk. Maar….
    Moet ik de bruine bonen afspoelen voordat ik ze in de pan stop?

    Dankjewel en keep up the good work!

    Grts Jacqueline

    Beantwoorden
    • Hi! Alleen uit laten lekker, afspoelen is niet nodig.

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Clichés die niet meer werken.

Clichés, we kunnen er allemaal wel een paar opnoemen. Toen ik eens wat dieper ging nadenken over het fenomeen clichés,...

Sluiten