Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Snel, kindvriendelijk en lekker: rijst met zoete tomatensaus en kipgehaktballetjes

Vanwege flink wat tijdgebrek mikte ik laatst wat dingen bij elkaar om een snel maaltje te bereiden. Tot mijn verbazing en verrassing bleek dit maaltje heel erg lekker te zijn. Zo lekker, dat ik het wel moet delen met jullie. Een recept dat binnen 15 minuten op tafel staat en waar zelfs kindjes van smullen.

donert

Wat heb je nodig voor vier personen?

 • 350 gram rijst
 • Een pakje gezeefde tomaten
 • 400 gram kipgehakt
 • 2 eetlepels paneermeel
 • Blikje doperwtjes
 • Blikje ananas op sap
 • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng het kipgehakt met de paneermeel en de Italiaanse keukenkruiden en draai er balletjes van.

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook en het uitje aan. Bak de kipgehaktballetjes rondom bruin.

Voeg nu de gezeefde tomaten toe, de blokjes ananas en de doperwtjes. Roer even om. Giet nu de helft van het ananassap bij het geheel. Roer door en laat het op laag vuur 10 minuten stoven.

Serveer de zoete tomatensaus met de balletjes bij de rijst. Eet smakelijk!

zoet

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Haha dit maak ik als ik zin en tijd heb om te koken!
  Maar ga het zeker binnenkort proberen, klinkt goed!

  Beantwoorden
 • Wat een goed idee om kip gehakt te gebruiken. Ga ik ook eens proberen.

  Beantwoorden
 • Hallo kan ik je misscgien ook volgen op pinterest? Zou leuk zijn.

  Beantwoorden
 • Vandaag deze op het menu, het was weer heerlijk! Dank je! (Welke zal ik dinsdag eens gaan eten?)

  Beantwoorden
 • Ook dit viel weer in de smaak. Ik heb tomatenpassata gebruikt, weet niet of dat hetzelfde is als gezeefde tomaten, en vond de saus wat scherp. Daarom heb ik een klein scheutje zoete ketjap toegevoegd. En ik denk dat ik er volgende keer iets meer groenten in doe. Extra ui of courgette, paprika (wat ik in huis heb…)

  Beantwoorden

Write a comment