Vroeger moest ik er weinig van hebben: champignons. Ik viste ze er altijd uit en vond ze vreselijk vies. Nu vind ik ze heerlijk! Gek hoe smaken kunnen veranderen. Deze romige soep staat in no time op tafel en geeft je een heerlijk herfst-gevoel.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 gerookte kipfilets (ongeveer 300 gram)
- 1,5 liter kokend water
- 2 bouillonblokjes (kip of groenten, eventueel zoutarm)
- 250 ml kookroom
- 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
- 2 theelepels tijm
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit in een pan wat boter of olie en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de champignons toe en de kruiden en bak kort mee. Voeg vervolgens anderhalve liter kokend water toe en de bouillonblokjes. Laat een paar minuten pruttelen. Voeg op het laatst de kookroom toe en laat het geheel even pruttelen.
Snijd ondertussen de gerookte kipfilets in reepjes. Serveer de soep in kommen met de gerookte kip er in of er bij. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 120 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Ik vind champignons nog steeds vreselijk vies en vis ze overal uit omdat ik er buikpijn van krijg. Ga ze nooit leren eten denk ik. Gelukkig zijn heel veel dingen ook lekker zonder ze er in te doen.
Ik wilde er vroeger ook nooit iets van weten haha. Gelukkig prima te vervangen ja!