recept Zonder pakjes en zakjes

Snel herfst-recept: romige champignonsoep met gerookte kip

Vroeger moest ik er weinig van hebben: champignons. Ik viste ze er altijd uit en vond ze vreselijk vies. Nu vind ik ze heerlijk! Gek hoe smaken kunnen veranderen. Deze romige soep staat in no time op tafel en geeft je een heerlijk herfst-gevoel.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 2 gerookte kipfilets (ongeveer 300 gram)
 • 1,5 liter kokend water
 • 2 bouillonblokjes (kip of groenten, eventueel zoutarm)
 • 250 ml kookroom
 • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
 • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
 • 2 theelepels tijm
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • Peper, zout
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Verhit in een pan wat boter of olie en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de champignons toe en de kruiden en bak kort mee. Voeg vervolgens anderhalve liter kokend water toe en de bouillonblokjes. Laat een paar minuten pruttelen. Voeg op het laatst de kookroom toe en laat het geheel even pruttelen.

Snijd ondertussen de gerookte kipfilets in reepjes. Serveer de soep in kommen met de gerookte kip er in of er bij. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 120 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Ik vind champignons nog steeds vreselijk vies en vis ze overal uit omdat ik er buikpijn van krijg. Ga ze nooit leren eten denk ik. Gelukkig zijn heel veel dingen ook lekker zonder ze er in te doen.

  Beantwoorden
  • Ik wilde er vroeger ook nooit iets van weten haha. Gelukkig prima te vervangen ja!

   Beantwoorden

Write a comment