recept Zonder pakjes en zakjes

Snel en gezond maaltje. Mie met gerookte makreel, spinazie en citroen.

Wanneer ik een gerookte makreel klaarmaak krijg ik altijd een deja vu naar vroeger. Warme gevoelens over de tijd dat mijn opa de makreel aan het schoonmaken was voor op brood en wij al een stukje mochten proeven. Makreel kan altijd, vind ik. Zo ook in een mengseltje van mie, spinazie en andere knapperige groenten. Ideaal wanneer je geen tijd hebt of geen zin hebt om te koken, maar toch een bordje ‘gezond’ op tafel wil zetten!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 1 gerookte makreel (350 gram), schoongemaakt
 • 350 gram mie nestjes
 • 300 gram Chinese wokgroenten
 • 200 gram verse spinazie
 • rasp van 1 citroen
 • 2 tenen knoflook
 • 2 theelepels uienpoeder
 • 1 theelepel kerrie
 • Peper, zout
 • Boter of olie
 • Sambal naar smaak (optioneel)

Wat ga je doen?

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een wok of hapjespan boter of olie met de kerrie en de knoflook en fruit de knoflook kort aan. Voeg nu alle groenten toe en roerbak het een paar minuten. Kruid het met peper, zout en uienpoeder en rasp de schil van een hele citroen. Roer alles door elkaar.

Trek met twee vorken de makreel wat uit elkaar, in kleinere stukjes. Voeg de makreel op het laatst door het mengsel en verwarm kort mee.

Serveer de mie met de vis en de groenten. Indien je van pittig houdt: het is heerlijk om er wat sambal doorheen te doen!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment