Lifestyle

Snack attacks tijdens het afvallen….en nu?

Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat ik begon met het Killerbody dieet. In een kwart jaar verloor ik 14 kilo en tijdens al die maanden hield ik mij strak aan het voedingsschema. Leuk dat afvallen, maar hoe gaat het daarna? Het zou niet menselijk zijn als ik mijn leven lang op dieet zou zijn.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen en heb mogen testen van een bedrijf/merk.

Elk weekend zitten Giorgio en ik op de bank een emmertje Ben en Jerry’s leeg te lepelen. Gewoon, omdat het zo lekker is. En omdat ik steeds meer trek heb ik zoetigheid in plaats van in hartige lekkernijen. Waar eerder sushi op nummer 1 stond, staan nu chocolade en ijs. En ook dit kun je niet onbeperkt eten, aangezien het allemaal bomvol caloriën zit.

Of ik nog steeds op hetzelfde gewicht ben als na het Killerbody dieet? Nee. Ik ben twee kilo zwaarder dan vorig jaar. Al maakt dat niet zo heel veel uit, want ik ben nog steeds tevreden. Ik zet de rem er op wanneer ik merk dat ik over een bepaald gewicht ga en voor mij werkt het heel fijn en goed als ik zorg voor balans. Dus: doordeweeks zoveel mogelijk eten volgens het voedingsschema, in het weekend genieten van lekkere dingen.

Maar ook doordeweeks heb ik weleens last van snack-attacks. Dan schreeuwt mijn vrouwelijk lijf en hoofd om chocolade. Niks aan te doen, is waarschijnlijk door de natuur bepaald. Maar ik weiger om vervolgens met een emmer Ben en Jerry’s op de bank te gaan zitten. Want dan weet ik het wel: binnen no time zitten die verloren kilo’s er weer aan.

Vorige week stond er een heel enthousiast stel van een PR bureau op de stoep met een gigantisch gevulde mand met allemaal lekkere en verantwoorde dingen van Modifast uit de nieuwe ‘protein shape’ lijn. Geen groentenrepen of Quinoabars, maar gewoon heerlijke koekjes en chocoladerepen. Verantwoord, dat wel. Maar mét chocolade. Ze kwamen als geroepen en ik ben gaan testen en snoepen.

Ik begreep van mijn man dat proteïnerepen en proteïnesnacks vaak wat korrelig en poederig smaken, waardoor ze tegen kunnen vallen. De snacks van Modifast zijn geschikt voor elk moment van de dag, omdat ze rijk zijn aan proteïne en laag zitten in vetten en koolhydraten. Je kunt ze dus pakken als tussendoortje of als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Ik begon met de test en stopte een mini cube in mijn mond met chocolade en soja crisps. Mmm…..dit smaakt naar meer! Al is het natuurlijk niet de bedoeling om meteen een heel zakje leeg te eten.

Mini Cubes met chocolade en soja crisps

Mijn favoriet van alle snacks uit het pakket…wat een lekkernij! Ideaal als je je wat flauw voelt of trek hebt in zoetigheid en/of chocolade. Ze hebben een heerlijke bite, zijn lekker crispy van binnen en bevatten maar 33 kcal per blokje. Vooral in de middag pak ik er eentje om mijn trek in zoetigheid te stillen, of in de avond na wat workouts.

Biscuits met granen en chocolade stukjes

Nog een favoriet zijn deze biscuits. Volgens Giorgio hebben ze ook een enorm goede smaak als het gaat om proteïnekoekjes. Hij kent ook minder lekkere varianten, dus kan ze goed vergelijken. Ook deze koekjes kunnen op elk moment van de dag en een koekje bevat 55 kcal. Ze zijn goed van smaak, al hadden de stukjes chocolade wel iets groter gemogen (kan altijd toch?) en ergens in de verte proef ik kokos. Ze zijn per vier verpakt en dat vind ik misschien wel een nadeel aan deze koekjes. Per twee was handiger geweest, dan blijven ze wat langer vers. Tevens zijn er vitamines toegevoegd aan deze lekkere koekjes, zoals vitamine E, vitamine B6, calcium, ijzer, foliumzuur en magnesium.

Chocoladereep met sinaasappel

Deze reep doet mij denken aan die sinaasappelpartjes met chocolade, die je kunt kopen in de winkel. Weet je welke ik bedoel? Deze reep is vrij fris van smaak en de combinatie met sinaasappel en chocolade is lekker! Wel vind ik hem iets klef van textuur en er had best wat meer ‘crisp’ in gemogen. Maar niet verkeerd!

Chocoladereep met pistache

Eerlijk? De minst lekkere van alle snacks. Ik ben sowieso niet zo dol op pistache waardoor deze reep al 1-0 achterloopt. Maar tijdens het kauwen ontstaat er een klef en plakkerig goedje tegen mijn gehemelte. De reep zelf is van prima formaat, maar ik vind hem te klef.

Maar al met al zijn het heerlijke en verantwoorde snacks om toch te kunnen genieten van chocolade en koekjes en tegelijkertijd minder koolhydraten en meer eiwitten binnen te krijgen. Win-win situatie!

Eet jij weleens verantwoorde tussendoortjes van een bepaald merk? En ben je nieuwsgierig naar deze snacks uit de proteïne shape lijn?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ik wil nog eens opnieuw aan de slag gaan met het Killerbody dieet. Werkte in het begin goed, maar toen gebeurde er wat dingen in mijn leven waardoor ik mijn emoties toch liever weg begon te eten met zoetigheid. Terug naar af dus. Maar na mijn reisje (daar kan ik niet zelf koken) begin ik er terug aan.

    Beantwoorden

Write a comment