Lifestyle Random

It’s sleepytime! Mijn avondritueel.

slapen

Slapen vond ik vroeger maar niks. Als kind wilde ik eigenlijk nooit gaan slapen en ’s ochtends stond ik te springen om Telekids aan te zetten. Nu kan ik erg genieten van slapen en vind ik een goede nachtrust veel belangrijker geworden. Ook sinds ik zo ziek ben geweest en moeder ben, hecht ik veel meer waarde aan lekker slapen. Ik deel vandaag mijn avondritueel voordat ik naar dromenland ga!

Nee, ik doe geen oogmasker op voordat ik mijn ogen sluit en ik slaap ook niet op een satijnen kussenhoes. Maar voordat ik ga slapen hecht ik wel waarde aan ‘mijn’ thee. Ehh, thee?
Zo’n 5 jaar geleden maakte ik kennis met de Sleepytime wellness tea van Celestial seasonings.
Zij hebben verschillende natuurlijke thee in het assortiment waaronder kamillethee, groene thee en deze zogenaamde ‘slaapthee’ zoals ik het zelf altijd noem.
Door het onregelmatige werk wat ik toen had als verpleegkundige had ik soms moeite met slapen. Ik ben een avondmens en slaap het liefste wat uit in de ochtend.
Maar als je dienst om 7.30 begint, dan is laat slapen geen goed plan. En vaak was ik nog niet eens echt moe terwijl het wel slim was om te gaan slapen.

Niet geschoten is altijd mis, dacht ik nog. Ik nam een pakje mee en probeerde het diezelfde avond. Nee, dit is geen thee die je leven gaat veranderen. Je valt ook niet na een paar slokken als een blok in slaap terwijl je de resterende thee over je heen giet. Deze slaapthee is cafeïnevrij en brengt op de een of andere manier toch tot rust heb ik gemerkt. Ja ik ja, die vrouw die nooit zoveel met kruiden en natuurlijke mengseltjes had.

slapen1 slapen11

Het is een mengeling van verschillende kruiden, namelijk kamille, groene munt, citroengras, meidoorn, tiliabloemen, oranje bloesem en valeriaan. De taliabloem staat bekend om zijn ontspannende werking, evenals kamille, valeriaan en oranje bloesem. De munt werkt verkwikkend en meidoorn zou de bloedsomloop verbeteren. Waarom dat laatste in deze thee is verwerkt weet ik niet.

slapen2

De buitenkant van de verpakking is standaard, wanneer je het doosje opent zie je een gesloten zakje die je makkelijk kunt openen. In dat zakje zitten de theezakjes per twee stuks verpakt. Het zakje kun je makkelijk weer sluiten door een plakrand, waardoor de thee vers blijft.

slapen3

slapen33De geur van kamille en munt is meteen te herkennen, ik vind het eerlijk gezegd best lekker ruiken! De thee heeft een bijzondere geur en smaak, maar echt wennen moest ik niet. De smaak vind ik heerlijk. Je kunt er eventueel nog wat honing aan toevoegen.

slapen4

slapen5

Het nadeel van de zakjes is dat er geen touwtje aan zit. Je legt dus een los zakje in je glas, schenkt hier kokend water over en laat het 2 minuutjes trekken. Af en toe even roeren en vervolgens het zakje met een lepel eruit halen. Een touwtje had ik wel handig gevonden, maar goed.
Tijdens de zwangerschap heb ik deze thee niet gedronken omdat enkele kruiden die erin zitten worden ontraden tijdens de zwangerschap. Ik dronk toen rooibosthee maar miste eerlijk gezegd mijn ‘slaapthee’ enorm. Rooibosthee bracht mij niet zo goed tot rust als mijn vertrouwde thee deed. Laatst kocht ik hem weer en ik ben blij dat ik mijn ritueel terug heb. Of het echt werkt weet ik niet, ik ben wat dat betreft heel nuchter. Maar het brengt mij tot rust en mijn lichaam associeert de geur en de smaak van de thee met slapen.

Celesial heeft ook een andere varianten ‘slaapthee’, namelijk de original zonder munt en een groene thee variant. Deze met munt vind ik persoonlijk lekkerder, omdat er een verkwikkende smaak aan zit. In Amerika is de keuze veel groter want daar bracht Celestial ook de smaken vanille, peach, echinacea en Blackberry uit. Ben je benieuwd naar de thee? Kijk dan even op de site van Celestial!

sleepy sleepy1 sleepy2

 

 

 

 

 

Heb jij deze thee wel eens geprobeerd?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Ik lust geen thee. Jammer, want wel heel gezellig om het te drinken voor het slapen.

    Beantwoorden
  • Ik ben gek op thee! Ik heb laatst ook zo’n soort thee gehaald van Zonnatura, maar vond die niet echt heel bijzonder.

    Beantwoorden

Write a comment