recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #247. Siciliaanse ovenpasta spinazie & ricotta (Maggi)

Een tijde geleden kwam er een Siciliaance ovenpasta online, gebaseerd op het pakje van Honig. Maar….ook Maggi heeft een pakje voor Siciliaannse ovenpasta. Spinazie en ricotta erbij en klaar is je pasta. Met helaas onnodig veel zout en zelfs suiker. Met dit recept maak je hem lekker vers!

*Dit recept bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram fusili pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • Blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram ricotta
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels chimichurri kruiden (Euroma)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper, zout
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor op 190 graden.

Verwarm boter of olie in een wok of hapjespan en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze slinkt.

Kruid de spinazie met knoflookpoeder, 1 eetlepel chimichurri kruiden, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de gepelde tomaten toe en plet deze fijn. Voeg vervolgens ook de gezeefde tomaten toe. Roer de helft van de ricotta door de saus en haal het van het vuur.

Vul een ovenschaal met de fusili en voeg de spinazie-tomatensaus toe. Verdeel de andere helft van de ricotta en strooi de parmezaanse kaas over de schotel gevolgd door een eetlepel chimichurri kruiden. Bak de ovenpasta in 15 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

  • weet je misschien ook of deze kruiden de zelfde zijn shichimi-togarashi van Jonny de Boer?
    Bedankt alvast, liefs

    Beantwoorden
    • Hi! Nee dat is een hele andere kruidenmelange. Die van Jonnie Boer is een Japanse melange, deze kruiden in het recept van Euroma bevat onder andere tijm en oregano!

      Beantwoorden
      • Kun je dit gerecht ook alleen met gezeefde tomaten maken ipv gepelde? Ik vind het zelf zonde om een half pak weg te gooien namelijk..

        Beantwoorden
        • ja hoor dat kan prima!

          Beantwoorden
  • Wij zijn helemaal fan van jou gerechten!!
    Ook deze was weer heerlijk

    Beantwoorden
    • Wat lief dank je wel!

      Beantwoorden
  • Zijn de kruiden ook door andere, meer reguliere kruiden te vervangen?

    Beantwoorden

Write a comment