Random

Een schonere badkamer voor een mooiere huid?

Ik heb een soort haat-liefde verhouding met schoonmaken. Ik kan er ontzettend tegenop zien en het uitstellen tot het echt moet gebeuren, maar soms kriebelt het ook enorm en ben ik niet te stoppen. Want wat maakt het schoonmaken nou minder leuk?

* Dit artikel is een advertorial
Schoonmaken doe ik dagelijks, want met een hond pak ik de stofzuiger meerdere keren per dag. Een vieze keuken werkt op mijn zenuwen en ik kan niet slapen met een enorme stapel vaat op het aanrecht. De vloer en de keuken zijn dus altijd up to date wat betreft schoonmaken, maar klussen zoals ramen lappen, de badkamer doen en de bovenverdiepingen stofzuigen stel ik het liefst zo lang mogelijk uit of ik besteed ze uit aan manlief.
dontje
Maar wat maakt dat soort klussen nou minder leuk? Ik denk onder andere door het pittige schoonmaakwerk. Ik heb vaak weinig energie en dan beperk ik het poetsen liever tot datgene wat ik kan en qua conditie goed red. De badkamer schrobben vind ik bijvoorbeeld veel te pittig, want dan kan ik de rest van de dag op de bank uitrusten en bijkomen.  Kalkaanslag verwijder je tenslotte niet zomaar, hier komt veel kracht bij kijken. Maar ook heeft het te maken met het feit dat klussen als de badkamer poetsen en de bovenverdieping stofzuigen minder prioriteit lijkt te hebben. Hoe vaker ik iets zie of tegenkom, hoe schoner ik het wil hebben. Wij leven veel beneden en als er mensen over de vloer komen zien zij ook alleen de woonkamer en de keuken. Met dat in mijn achterhoofd lijken de schoonmaakklussen op de begane grond dan ook prioriteiten te hebben. Of is het een smoes? Ik ben er nog niet over uit.
Dankbaar werk vind ik het wel overigens, de badkamer schoonmaken. Niets is fijner dan douchen en badderen in een blinkend hok. Zonder stof, zeepresten en haren. En vooral zonder kalk, want daar heb ik een enorme hekel aan. Mijn kranen moeten glanzen en het liefst poets ik ze na het schoonmaken nog even op. Maar kalk gooit vaak roet in het eten. Of nou ja, de badkamer.

Vaak gaan we in de week met schoonmaakazijn, maar ook dat heeft niet altijd het gewenste effect. Wat wel het effect is? Een badkamer die ruikt naar azijn. En azijn koppel ik altijd aan een dressing voor over de salade. Nee, ik ben er geen groot fan van. En dus shop ik regelmatig nieuwe schoonmaakproducten in de hoop dat mijn schoonmaakwoede enigszins aangewakkerd wordt. Helaas helpt dat vaak maar even of zelfs helemaal niet.
Een oplossing zou zijn om wat vaker mensen uit te nodigen op de computerkamer of de badkamer maar dat komt weer zo vreemd over. Maar goed, die stomme kalk blijft terugkomen en gaat soms niet eens meer weg.

Kalkaanslag vind ik niet alleen lelijk, het schijnt ook problemen te kunnen geven voor je huid. Wist je dat je door veel kalk in het water je meer zeep moet gebruiken? Door de kalk schuimt zeep minder goed, waardoor je dus meer producten moet gebruiken onder de douche. Hierdoor kan je huid bijvoorbeeld uitdrogen.
Ook eczeem schijnt veroorzaakt te kunnen worden door hard water. Reden genoeg dus om hard water aan te pakken en je huid, het milieu en je huis een plezier te doen met water zonder kalk.

Wist jij dat hard water invloed kon hebben op je huid?
Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment