Achter de schermen van de keuken

Achter de schermen van de keuken #8.

Het is weer een tijdje geleden dat ik een ‘achter de schermen’ deelde. Vandaag weer een blog met leuke weetjes, ingrediënten uitgelicht en een heerlijk recept van een zoete aardappelcurry!

Ingrediënten uitgelicht

Antioxidant (E322)

E322, ook wel Lecithinen genoemd, fungeert als anti-oxidant, anti-schuimmiddel of emulgator. Het is een natuurlijk middel en wordt vooral uit soja gewonnen. Het maakt deel uit van iedere cel van een levend organisme. Er zijn geen gevallen bekend van schadelijkheid of overgevoeligheid, er zit dan ook geen limiet aan.

Raapzaadolie

Raapzaadolie is een koudgeperst, plantaardige olie. Raapzaadolie bevat weinig verzadigd vet en veel onverzadigd vet, dus is redelijk gezond te noemen. Het heeft een nootachtige smaak en is ook te koop in winkels.

Favoriet in de keuken

Ik heb een nieuw favoriet in mijn keuken, namelijk deze rvs theezeef. Geen thee-ei (waar had ik altijd ruzie mee) maar dit schepje met zeef in één. Je schept er heel makkelijk wat thee mee uit een potje en het zakt vervolgens naar het zeefje.

Hij is heel makkelijk schoon te spoelen onder de kraan wat ik een enorm pluspunt vind. Ik haalde hem een tijdje terug bij de Blokker in de Sale voor….een euro. Dat zijn de leukste koopjes!

Weetje

Wist je dat bananen, appels, peren en perzikken een gas verspreiden waardoor ander fruit sneller rijpt? Leg deze fruitsoorten daarom liever niet in de buurt van ander fruit waarvan je niet wil dat het (te) snel rijpt.

Klein groots recept

Onlangs deelde ik in een weekoverzicht het gerecht van zoete aardappelcurry. Hij was goddelijk en er was veel vraag naar het recept. Bij deze!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram rijst
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 450 gram zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 6 grote tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 theelepels koriander
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels Vadouvin kruiden (Jonnie Boer)
  • Peper en zout
  • Boter of olie
  • 150 ml water

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter/olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak vervolgens de blokjes aubergine in een paar minuten zacht. Voeg nu de tomaten toe in blokjes met de Vadouvin kruiden, peper, zout en koriander. Voeg na het roeren het water toe en breng aan de kook. Snijd de rode peper fijn en voeg het toe aan de saus, evenals de zoete aardappel. Laat het geheel 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan, zodat de zoete aardappelen gaar worden.

Serveer de zoete aardappelcurry met de rijst en vis of vlees naar keuze. Eet smakelijk!

Tip!

Om alles uit je deeg te halen voordat je aan de slag gaat met bakken: zorg dat de deegroller koud is, want dan plakt hij minder aan het deeg. Leg hem dus voor gebruik een tijdje in de koelkast. Blijft het deeg alsnog plakken? Bloem doet wonderen en het deeg tussen bakpapier leggen bij het rollen ook.

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Ben jij de eerste die stemt?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Gerechten zonder pakjes en zakjes #105. Snelle satésaus.

Satésaus eet ik zelf het liefst bij kip of frietjes, maar je kunt het bij zoveel dingen eten. Deze snelle...

Sluiten