Lifestyle Random

‘Schat, mijn perineum zit zo vast’.

Tijdens de zwangerschap pakte ik hoopvol één van mijn blije dozen uit. Ik stuitte op een proefmonstertje met massageolie. Lekker, dacht ik nog. Mijn schouders zaten zo vast en ook mijn voeten konden wel een massage gebruiken. Ik zag het al helemaal voor me en keek uit naar het gekneed van wel en wee. Tot ik las dat het op mijn perineum gesmeerd moest worden.

Mijn eigen blije doos kon ik zodoende verwennen met dit goedje. Nou ja, niet mijn eigenlijke doos, maar mijn perineum. Dat gebiedje tussen je anus en je doos. Nee niet de Pyreneeën, dat is dat gebied tussen Spanje en Frankrijk. De perineum schijnt nogal vaak de klos te zijn bij een vaginale bevalling en moet vaak uit voorzorg worden geknipt om ernstig lijden te voorkomen. Mocht uitscheuren het geval zijn, dan is er weinig meer te merken van de grens tussen Spanje en Frankrijk.

Het proefmonstertje ligt twee jaar na dato nog steeds in een zak met rommel. Ik heb het niet aangeraakt, ik ben niet enthousiast aan het ‘masseren’ gegaan. Ik begon het hele scenario namelijk haarscherp voor mij te zien. Hoe ik het voor mij zag? Gehurkt in ski-houding voor de spiegel met de druipende olie over mijn vingers om opzoek te gaan naar het gebergte. En dat elke avond, minimaal 6 weken lang. Nee, ik heb het heel even voor mij gezien maar ik heb er voor bedankt.
Wat zou het opgeleverd hebben? Een keurig soepel bruggetje waar de gynaecoloog een compliment voor zou geven? ‘Nou mevrouw B., mag ik u even een compliment geven over uw soepele doch strakke perineum? Zo te zien heeft u hem uitmuntend verzorgd’. Zo goed zelfs, dan een schaar overbodig zou zijn en dat, hoe groot het hoofdje ook zou zijn, mijn perineum wel mee zou rekken. Zo soepel.

Nee ik heb het zakje snel weer in een grote tas gestopt. Dan maar niet soepel, dan maar inknippen of uitscheuren. Dat is trouwens niet gebeurd, aangezien ik met een keizersnede ben bevallen. Kan ik mooi zeggen dat ik zelfs zonder die massage het gebergte heel heb weten te houden!
Ik houd het bij het laten masseren van mijn schouders en voeten, want daar word ik wel blij van. En misschien dat ik dat zakje nog een keer gebruik om mijn voeten of rug te laten masseren. Iets anders klinkt zo gek. ‘Schat, zou je mijn perineum even willen masseren? Hij zit zo vast’.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (19)

 • Hahahaha, hoe verzinnen ze het. Ik heb er overigens nog nooit iemand over gehoord! 😉

  Beantwoorden
 • Haha hilarisch, ik heb er wel van gehoord en het schijnt te helpen, maar het had vast niet geholpen bij mij ;P

  Beantwoorden
 • Hahah ja hoe verzinnen ze het hè. Ik heb daar nooit wat mee gedaan en bevallen ging prima hoor 😉

  Beantwoorden
 • Hilarisch artikel!! 😀

  Beantwoorden
 • Ik ontdekte dit te laat in de zwangerschap om mijn perineum voor te bereiden op de big bang. Maar uitgescheurd was ie toch wel met een baby van 4,6 kg. Het werd een keizersnede uiteindelijk. Mijn perineum is nog intact voor zover ik weet. 😛

  Beantwoorden
 • Mijn man me daar best even masseren. Zolang er maar nik t erg enover staat want daar ben ik te moe voor lol.

  Beantwoorden
 • Tegenover* dus, typen lukt niet

  Beantwoorden
 • Ik kreeg deze massage olie van mn collega’s toen ik met verlof ging. Hmm dacht ik, lekker massage olie! Pas toen ik thuis nog een keer goed keek zag ik dat het geen gewone massage olie was.
  Haha. Ik heb het nog wel een weekje gebruikt maar toen beviel ik al. Of het geholpen heeft? Geen idee. Alles heel gebleven daar, maar het was dan ook een mini baby met een kleiner dan gemiddeld hoofdje. Lucky me!?

  Beantwoorden
 • Hahahahaha ik heb daar ook zo hard om gelachen! Toevallig staat er deze week een blog klaar over mijn zwangerschapsyoga avontuur. En daar vertelde de lerares precies hetzelfde, heb een document waarin uitgelegd staat hoe je dit kunt toepassen. Hier dus ook niet gedaan hoor!

  Beantwoorden
 • Ben ik de enige die aan glinmiddel moest denken? ?

  Beantwoorden
 • Haha ik zal bekennen! Deze olie bij alle 3 de zwangerschappen gebruikt en ben er heelhuids vanaf gekomen (en dat met 3 kinderen van 8 á 9 pond) 😉

  Beantwoorden
 • HAHA PRACHTIG!!! Ik heb wel gesmeerd met die olie :’) Niet gemasseerd maar wel een klodder elke avond na het douchen erop geflatst. Uiteindelijk alsnog een knip want vacuumpomp hahahaha. Helaasch

  Beantwoorden
 • ??? te briljant stukje! Ik dacht ook, hoe willen ze dat ik dit ga doen dan? Zou de partner in dit verhaal niet ff willen masseren of denken die gelijk aan iets anders ? Ik heb t over geslagen en met een baby van 3910gr moest t toch geknipt worden denk ik ?

  Beantwoorden
 • En of ik gesmeerd heb, bij alle drie, na lovende verhalen van ‘ervaren’vriendinnen en bij alledrie ongeschonden er van af gekomen. Team olie hiero ????

  Beantwoorden
 • Kom maar met die olie……. Of is het nu te laat ?

  Beantwoorden
 • Lach maar. Uiteindelijk deed ik het wél. Helaas zonder resultaat. Ik werd alsnog geknipt. Toen de verloskundige er de tweede zwangerschap over begon heb ik een heel betoog gegeven over waarom niet.. Je had dat gezicht moeten zien.

  Beantwoorden
 • Haha heb weleens gehoord wat het is maar nooit dat daar massage olie voor word uitgedeeld (tijdens je zwangerschap). Hier is het ook op prima gegaan 🙂

  Beantwoorden
 • Whahaha toen ik de titel van deze blog zag dacht ik wat krijgen we nou dan! Super leuk geschreven! Hoe bedenken ze het toch massageolie voor je perineum?!

  Beantwoorden
 • Ik weet dat dit wel eens wordt aangeraden om inscheuren te voorkomen, maar ik heb me er ook nooit aan gewaagd.

  Beantwoorden

Write a comment