Halfvol Lifestyle Mama

Sarah, dank je wel!

Ik ben je zo ontzettend dankbaar, voor het feit dat je er  eindelijk bent, nu al zo stevig in je kleine schoenen staat en je jouw omgeving elke dag weer een beetje warmte brengt.

Je vader en ik hebben lang op je moeten wachten. Het ging van wens naar angst en weer terug. Wij wisten niet of je ooit zou komen en ons leven zou verrijken zoals je nu doet.
In de eerste weken van je leven stond je er een beetje alleen voor. Niet helemaal alleen want je had papa om je heen en opa en oma waren ook dichtbij. Maar de geur van je moeder en het horen van haar hartslag heb je voor een tijdje moeten missen.
Wat moet dat gek zijn geweest na maandenlang in mijn buik te hebben gezeten. Dagelijks halen we de schade in door ongegeneerd te knuffelen, de hele dag door.

Je was en bent zo’n ongelooflijk makkelijk en dankbaar meisje. Maar ook een hele sterke, een bikkel. Wanneer ik je iets langer moest laten huilen in de box omdat ik niet meer op mijn benen kon staan, leek je mij ook wel weer te begrijpen. Geduldig wachtte je tot ik naar je toe kon om je te troosten en te helpen.
Je vermaakt jezelf gedurende de dag wanneer ik de energie niet heb om met je te spelen en te ravotten. Je vindt het allemaal prima.
Twee weken geleden verdween de zon en werd ons hart een ijzige steen. Jouw oom die zo trots was op zijn nichtje, is er niet meer. Terwijl ik foto’s kijk van jou bij hem op schoot, besef ik ineens hoe trots hij was met zijn rol. Zijn ogen straalden en jij had schik.

Je bent nog te klein om te beseffen in wat voor een nachtmerrie je familie nu belandt is. Je ziet een hoop verdriet en tranen maar kan het niet thuisbrengen. Weer voel je onmacht en angst, net als vorig jaar. Zachtjes trek je je terug als je mijn tranen ziet of kom je heel stoer op mij af om mijn natte wangen te bekijken en aan te raken.
Lang blijf je niet serieus, want in no time trek je een gek gezicht. Je doet een konijntje na. Je spleetogen, ingetrokken mond en neus en het gesnif uit je neus… Je pakt het groots en uiterst serieus aan.
Er klinkt een vrolijk muziekje en je haast je naar de televisie. Daar waar ook het tafeltje staat met kaarsen en een rouwkaart. Je begint te dansen en komt weer met open armen naar mij toegerend. Je trekt mij richting de televisie en terwijl je danst laat je mijn handen niet los. Je wil dat ik met je mee dans en ik doe dat ook. Jij weet mij tenslotte elke keer weer op te vrolijken en af te leiden, waarvoor dank.

Zo onbevangen als jij in het leven staat en omgaat met verdriet om je heen, het maakt mij jaloers. Het lijkt mij heerlijk om door te kunnen blijven dansen en konijntjes te imiteren als het leven je even van z’n plek gooit. Om zonder schaamte de wereld te vermaken met je schaterlach en je uitdagende boeven-blik. Jouw therapie is onbetaalbaar maar toch gratis. En de beste die er is.

Lieve Sarah, dank je wel voor het verwarmen en verlichten van ons leven. Dat je elke keer weer een lach op ons gezicht kan toveren, door de tranen en de wrok heen.
Het leven is oneerlijk, maar met jou alsnog heerlijk.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Wat mooi geschreven meis! Dikke knuffel voor jullie!

  Beantwoorden
 • Wat prachtig geschreven weer!! Het is inderdaad zo mooi hoe onbevangen kinderen in het leven staan. Ze laten je soms al je sores vergeten!

  Beantwoorden
 • Wat mooi geschreven! Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

  Liefs xx

  Beantwoorden
 • Nu breng je me weer aan het huilen, stop daar eens mee..
  Wat een mooie bijzondere en oh zo ware brief naar je lieve Sarah…

  Beantwoorden
 • Lieve Sarah. Knuffel voor jou ?

  Beantwoorden
 • Wat ontzettend mooi geschreven zeg!! Zoveel liefde, wauw! Ben gewoon ontroerd!

  Beantwoorden
 • Wat een mooie woorden voor jouw lieve, mooie meisje… Dikke kus voor jullie! X

  Beantwoorden
 • Ja hier ook de tranen staan in mijn ogen en rollen zelfs al naar beneden wat super mooi verwoord. Sara beseft heeft sterk jullie verdriet dat hoor je in elke zin terug. Maar ze kunnen gelijk ons zo troosten. Laatst moest hier grote zus huilen en kleine broertje komt gelijk met haar knuffel aan om te troosten zo schattig. Zo klein gebaar maar soms zo groot van belang. Sterkte

  Beantwoorden

Write a comment