Lifestyle Random

Samsung versus Apple…wie is de beste?

Samsung en Apple zijn verreweg de grootste smartphonefabrikanten ter wereld. Tijd voor een vergelijking! Want wie is nou eigenlijk de beste, Samsung of Apple? En welke is mijn favoriet?

*Dit is een advertorial

Ik was 16 en kocht mijn eerste mobiele telefoon van mijn zuurverdiende centjes. Ik smste met vrienden en speelde spelletjes op het toestel. Meer kon ook niet trouwens. Nu, zo’ n 15 jaar later is er zo enorm veel veranderd als het gaat om telefoons en social media. De eerste jaren was ik trouwens verknocht aan de Samsung smartphone.
Elke twee jaar verheugde ik mij op een nieuw toestel wanneer ik mijn abonnement kon verlengen. De week daarop zat ik als een blij kind met mijn nieuwe toestel te spelen en alle nieuwe functies uit te proberen.
De laatste jaren ben ik overgegaan op de iphone van Apple omdat ik mij stoorde aan het besturingssysteen van Samsung. Maar ik heb echt weleens heimwee….

Even een vergelijking maken…

Beide toestellen vind ik ontzettend fijn. Samsung komt met verrassend nieuwe designs en Apple blijft gewoon heel stabiel, snel en betrouwbaar.
Als we echt een goede vergelijking zouden moeten maken dan zullen we moeten kijken naar de verschillen in designs, displays, het besturingssysteem en de camera’ s. Let’s go!

Design

Wist jij dat de iPhone deze zomer al zijn tiende verjaardag viert? Apple heeft in deze jaren maar liefst 15 nieuwe iphones op de markt gebracht.
Ondanks dat Apple aandacht blijft besteden aan het design, zie je duidelijk dat alle telefoons op elkaar lijken. Een betrouwbaar uiterlijk met de karakteristieke knop onderaan het toestel.
Toch lijkt Apple wat buiten zijn comfortzone te stappen met de toekomstige iphone8. Volgens geruchten krijgt dit toestel namelijk een totaal ander uiterlijk dan eerdere iphones.

Samsung verrast daarentegen vaker de klant met het design van hun telefoon. Heb je het futuristische ontwerp van de Samsung Galaxy S8 al gezien? Aan de zijkanten is hij bijna randloos en dat schept hoge verwachtingen voor de Galaxy note 8. Zal deze nog mooier worden?

Displays

Apple zweert al jaren bij LCD schermen terwijl Samsung voor een Super Amoled scherm gaat. Dit type scherm is duurder maar levert meer kwaliteit zoals een helder beeld, een betere kleurweergave en een hoger contrast. Er gaat een gerucht dat Apple voor de iPhone8 ook richting de Super Amoled scherm gaat bij een opvallende fabrikant, namelijk Samsung!

Besturingsysteem

IOS is een uniek pluspunt van de iPhone. Apple heeft zelf dit besturingssysteem ontworpen en is daarmee snel en gebruiksvriendelijk. Nieuwe apps die op de markt komen, komen ook als eerste voor de iPhone uit.

Android biedt bijna net zoveel mogelijkheden als IOS maar blinkt uit in mogelijkheden om de telefoon wat persoonlijker te maken.
Hoewel de besturingssystemen allebei prima zijn is het vooral persoonlijk welke de voorkeur heeft. Vind je het belangrijk dat je smartphone gebruiksvriendelijk is of ga je voor de personalisatiemogelijkheden?
Ik vind zelf het besturingssysteem van Apple absoluut de winnaar, omdat mijn telefoon met Android vaker vastliep en gedurende de jaren erg traag werd. En ik heb absoluut geen geduld!

Camera’s

Belangrijk voor bloggers en papa’s en mama’s: de camera! Sinds ik blog en mama ben heb ik honderden foto’ s op mijn telefoon staan. De kwaliteit van de camera vind ik dus heel belangrijk bij de keuze voor een telefoon. Wat ik een minpuntje vind aan de camera van Apple is de kwaliteit van foto’ s maken en filmen in het donker, het beeld wordt dan snel korrelig.

De camera van de Galaxy S8 plus maakt het mogelijk om zelfs in donkere omstandigheden haarscherpe foto’s te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door een hoog diafragma. Iphone daarentegen brengt kleuren prachtig tot hun recht en de iphone 7 plus maakt het met een extra lens zelfs mogelijk om optisch in te zoomen zonder kwaliteitsverlies.

Geruchten die rondgaan over de camera van de iphone8? Een 3D camera welke diepte ziet, waardoor bijvoorbeeld gezichtsherkenning mogelijk is. Tevens is het straks verleden tijd met de iphone8 dat je uitgestippelde route op een wegenkaart wordt weergeven.
Met de nieuwe beleving zie je straks de route op de echte straat! Kortom: beide merken boksen tegen elkaar op en komen met geweldige updates en verbeteringen.

Wie is de winnaar?

Het duel eindigt in een gelijkspel omdat Samsung hoger scoort op het gebied van scherm en ontwerp en Apple met zijn goede camera’ s en fijn besturingssysteem.
De einduitslag zal voor iedereen anders zijn en afhankelijk zijn van een persoonlijke voorkeur. Wil je een telefoon met een verrassend ontwerp of een mooi scherm? Of hecht je veel waarde aan een goed besturingssysteem en camera? Ondanks een gelijkspel is het de moeite waard eens een kijkje te nemen bij de Galaxy s8 bij KPN om zelf te ervaren hoe gestroomlijnd het display is.

Mijn persoonlijk favoriet

Als blogger vind ik snelheid vooral heel belangrijk. Ik zit veel op social media en open daarom vrij vaak verschillende apps.
Met Samsung had ik vaak het probleem dat hij gedurende de dag én de jaren steeds meer vastliep. Ook vond ik de kwaliteit van de camera wat ondermaats, iets wat voor een blogger en een mama niet wenselijk is.

Maar wat ik vooral weer een voordeel vind aan Samsung is het prachtige display en het design. Elke keer laat Samsung je weer verrassen met een verbetering in display en uiterlijk. Iets waar Apple minder aandacht aan besteedt. Tenminste, tot nu toe als je de geruchten mag geloven…Tevens vind ik het een pluspunt van Samsung dat je het geheugen van je telefoon eenvoudig kunt uitbreiden. Dit mis ik dan ook bij mijn huidige iphone.

Voor nu hecht ik veel belang bij een snel en gebruiksvriendelijk toestel, maar dit kan natuurlijk zo weer veranderen!

Nu ben ik benieuwd: ben jij team Samsung of team Apple? En waarom?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Ik had lang een Windows Phone en sinds vorig jaar een IPhone. Heel tevreden van, zeker omdat die synchroniseert met mijn IPad. Samsung heb ik nog niet gehad.

  Beantwoorden
 • Ik ben van de iPhone. Gemakkelijk en snel. En inderdaad, zoals Lies zegt, de synchronisatie met iPad en IMac. Onovertroffen!

  Beantwoorden
 • Ik ben al jaren #teamapple, een echte #applefangurl. Afgelopen jaar serieus getwijfeld. Ik vond het echt moeilijk, maar kon toch wéér geen afstand nemen van mijn geliefde iPhone. Ik vind het zo heerlijk gebruiksvriendelijk, goede camera (echt een must voor ons als mama en blogger), maar dat geheugen wat niet uit te breiden is blijft een irritatiefactor. Ik hoop oprecht dat Apple met zijn 10de verjaardag gehoor geeft aan dit “probleem”.

  Beantwoorden
  • Ja dat hoop ik ook! Als blogger en als moeder heb je toch eindeloos veel geheugen nodig voor al die foto’s! 😉

   Beantwoorden
 • Na jarenlang allerlei Samsung telefoons gehad te hebben, ben ik vorig jaar voor het eerst overgeschakeld naar #teamapple. We hadden thuis al twee iPads, dochterlief had een iPhone en op m’n werk heb ik een Macbook, dus de switch was eigenlijk alleen maar handig. Ik heb er geen seconde spijt van gehad, ik hou van de snelheid van m’n iPhone 7 Plus en van de geweldige foto’s die deze telefoon maakt. Ook heb ik geen vastlopers meer, wat me met een Samsung telefoon toch regelmatig overkwam, ik ga (denk ik) nooit meer terug!

  Beantwoorden
  • Ja dat vastlopen van mijn Samsung was ook een enorme ergernis. Met Apple nooit meer last van, heerlijk!

   Beantwoorden
 • Waarom zitten jullie zo te moeilijk te doen over je opslag je kan toch ook een iCloud account aanmaken en daar je spullen op zetten

  Beantwoorden
  • Klopt, is ook een mogelijkheid!

   Beantwoorden

Write a comment