recept Vegetarisch

Romige courgettesoep met gerookte zalm.

Ik heb een nieuwe liefde, namelijk courgettesoep. Nooit eerder maakte ik courgettesoep maar ik snap niet waarom… Het is heerlijk nu het wat kouder wordt en een echte traktatie in combinatie met de gerookte zalm. En moeilijk? Absoluut niet!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 2 courgettes, in blokjes
 • 1 groente bouillonblokje (eventueel zoutarm)
 • 1 liter kokend water
 • 50 ml kookroom
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 eetlepel bieslook (gedroogd of vers)
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 1 theelepel chilivlokken
 • 1 theelepel tijm
 • 1 theelepel oregano
 • 100 gram gerookte zalm, in reepjes
 • Peper, eventueel zout
 • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit wat boter of olie in een grote pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze beetgaar.

Voeg alle kruiden toe en verkruimel het bouillonblokje. Giet het kokende water erbij en breng de soep aan de kook.

Laat het geheel 10 minuten koken en maak de soep dan met de staafmixer glad.

Voeg op het laatst de kookroom toe en verhit het geheel nog even kort. Bak eventueel de gerookte zalm gaar (hoeft niet).

Serveer de soep met de gerookte zalm en vers stokbrood. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

Write a comment