recept Zonder pakjes en zakjes

Risotto met parmezaanse kaas, champignons en kipworst.

Tot een aantal jaar terug maakte ik nooit risotto. Niet omdat ik het niet lekker vond, maar omdat ik niet goed wist hoe ik risotto moest maken. Nu weet ik niet beter dan dat het heel makkelijk is. En als risotto-liefhebber moet ik dit recept met jullie delen. Een boterzachte risotto met heerlijke kruiden van Euroma en plakjes kipworst.

*Dit recept bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 400 gram risottorijst
 • Scheutje witte wijn
 • Anderhalve liter (zoutarme) bouillon
 • 4 kippenworstjes
 • 200 gram champignons, in plakjes
 • 1 eetlepel Jonnie Boer funghi trifolati
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 2 eetlepels parmezaanse kaas
 • Versgemalen peper
 • Boter of olie

Wat ga je doen?

Zorg dat je anderhalve liter hete bouillon klaar hebt staan. Verhit wat boter of olie in een pan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort glazig. Blus af met een scheutje wijn en roer door.

Bak de kipworstjes in een pan goudbruin en gaar. Snijd ze in plakken.

Begin met het toevoegen van drie soeplepels bouillon aan de risottorijst en blijf goed roeren (laag vuur). Wacht telkens tot het vocht is opgenomen en de risotto dikker wordt. Voeg vervolgens elke keer weer een soeplepel bouillon toe en roer. Herhaal tot de bouillon op is.

Voeg de laatste 10 minuten de plakjes champignons toe met de funghi trifolati kruiden en versgemalen peper. Roer op het laatst wat parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met de plakjes kipworst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Bak je de champignons niet vooraf?

  Beantwoorden
  • Nee, de champignons garen in de kokende risotto!

   Beantwoorden
 • Het was heerlijk. Zelfs de kinderen vonden het heerlijk en dat zijn erg kritische eters 😁

  Beantwoorden

Write a comment