Looking good...

Review Hydro serum drops 7 daagse kuur (Kruidvat)

Slenterend door de drogist stuitte ik op de Hydro serum drops van het Kruidvat. Dit betreft een 7 daagse kuur voor de droge en gevoelige huid. Ze zijn heel erg betaalbaar dus het testen waard. Vandaag laat ik aan je zien of het aan te bevelen is of niet!

Al maanden ben ik fan van de reinigingsolie van Kruidvat zelf. Betaalbaar en heel erg zacht voor mijn veel te droge en gevoelige huid. Ik wilde meer gezichtsverzorging van het huismerk gaan testen en deze kuur leek mij heel fijn. De serumdrops liggen nog niet zo heel lang in de winkel en zijn geschikt voor dames (en heren) tussen de 20 en 30 jaar. Dat ben ik! Nog wel tenminste…over 3 weken word ik 30. Maar daar gaan we het maar niet verder over hebben in dit artikel.

serum

De druppels met verzorging zitten in een kartonnen verpakking en de hoeveelheid is precies voor een week. Per dag smeer je 1 capsule (ochtend of avond) op je toet, onder je dag- of nachtcrème. Ik koos ervoor om het in de avond te gebruiken, zo kan het goedje de hele nacht intrekken.  De capsules zitten in een doordrukstrip en 1 setje kost €2.49.

serum3

Het serum belooft een hele hoop, met name veel en langdurige hydtratatie en het voorkomen van huidveroudering. Even alle beloften op een rij:

 • Hydratatie
 • Minder zichtbare kleine rimpeltjes
 • Verbetering van de huidelasticiteit
 • Bescherming tegen vroegtijdige veroudering
 • Verbetert de huidconditie
 • Direct een glad huidgevoel

 

serum1

Een duidelijke omschrijving op de achterkant. Na mijn gezicht goed te hebben gereinigd open ik en capsule en smeer ik een dikke, wat vreemd ruikende olie in op mijn gezicht. De geur is wat chemisch, maar niet vervelend. De vloeistof voelt heerlijk aan en trekt heel goed in. Het gevoel op mijn huid doet mij een beetje denken aan Silk of touch van Hannah.

Er zit dan ook flink wat Glyceride en siliconen in, maar dat mag de pret niet drukken (mijn huid kan hier wel tegen). Naast deze mindere ingrediënten vind je ook ginkgo biloba blad extract en zonnebloemolie.

serum2

Één van de 7 capsules klaar om aangebroken te worden. De capsule voelt aan als een badparel. En het openen is nog wel een dingetje…daar heb je dus een schaar bij nodig. Ik dacht het makkelijk open te kunnnen breken, maar daar is de capsule te zacht voor. Jammer.

serum4

 

serum5

Na 1 dag gebruik voelde ik de volgende ochtend dat mijn huid zacht en glad was en een lichte glans had. Ik had geen velletjes of een droog gevoel. Fijne lijntjes zitten er nog braaf en sommige plekjes zijn nog net zo rood (en droog) als gister.

Na 3 dagen blijft mijn huid net zo glad en zacht en zie ik gelukkig de rode plekjes op mijn kin iets minder worden. De fijne lijntjes blijven ook na 3 dagen trouw op mijn gezicht. Wat een eer!

Na 7 dagen vind ik mijn huid er zachter en gladder uitzien dan voor de kuur. Het heeft mijn huid zeker goed gedaan, want als mijn huid heel erg droog is krijg ik juist pukkeltjes. Die zijn nu grotendeels weg en mijn huid is rustig. De elasticiteit kan ik niet meten, maar de fijne lijntjes zijn niet minder geworden (of ik ben gewoon een week ouder geworden ;)).

Pluspunten:

 • Goedkoop
 • Zachtere en gladdere huid
 • Hygiënisch in gebruik
 • Droge rode plekjes worden minder

Minpunten:

 • Capsule niet met de hand te openen
 • Fijne lijntjes worden niet minder zichtbaar (Kruidvat beweert van wel)
 • Veel siliconen

Conclusie: Fijn spul om in je verzorgingsritueel te hebben. Ik gebruikte al een tijdje een serum olie onder mijn crème, maar dit voelt toch net iets luxer. Eén keer in de maand een wekelijkse kuur is geen overbodige luxe, en voor de prijs hoef je het niet te laten. Ik merk wel dat het gevoel van hydratatie blijft zolang de serum op mijn huid zit. Na het douchen heb ik al snel weer dat terkkerige en droge gevoel, ook na een wekelijkse kuur. Jammer! Ik denk dat ik op vakantie wel 2 pakjes meeneem, door de zon wil mijn huid nog wel eens droger en gevoeliger worden en dan is extra vocht toch lekker.

Ben jij bekend met de huidverzorgingsproducten van Kruidvat? En heb je dit serum wel eens gebruikt? Ik hoor het graag van je!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Thanks voor de review!!
  Heb het net gehaald XD ben benieuwd.. (heb wel beetje last van fijne lijntjes op mn voorhoofd. Hopelijk werkt het wel :))

  Beantwoorden
 • Ik gebruik het al drie weken achtereen, maar dan de andere serum drops voor de leeftijd van 30 tot 40 jaar. Gecombineerd met de Q10 oogcreme van de kruidvat.

  Want… ik smeerde dit serum ook onder mijn ogen en oehhh.. liep drie dagen met dikke ogen rond. Vermijd dus echt je ogen met dit spul!

  Ik merk wel dat mijn huid minder futloos is en zijn glans weer terug heeft.
  Maar na het douchen is ook mijn huid weer even droog en trekkerig… dat is ook het moment het meteen op te smeren.

  Maar ik heb nu dus mijn derde kuur bijna af. Ik weet niet of het de bedoeling is om dit onafgebroken te gebruiken, maar ik merk zeker wel verschil!
  Mijn huid is na drie weken zachter, glanzender, frisser en…. rustiger!! Geen pukkels gehad, zelfs niet de gewoonlijke menstruatie pukkel.
  Maar ik slik er naast ook Biergist tabletten en dat is ook goed voor huid en haar.

  Liefs, Asli

  Beantwoorden
 • De capsule is wel met de hand te openen je draait het smalle gedeelte rond en dan trek je zo de bovenkant eraf, ik heb zowel de blauwe als de goudkleurige (Q10) variant hoe kunnen ze het maket voor dat geld.

  Beantwoorden

Write a comment