Ik houd van rendang en ik houd van kroketten. Dus waarom zouden we deze twee lekkernijen niet gewoon combineren? Heerlijk als lunch of voor bij frietjes of gebakken aardappels. Of op een broodje….
Wat heb je nodig voor 8 kroketten?
- 500 gram runderlappen of sukadelappen
- 200 ml kokosmelk
- 2 theelepels gemalen citroengras
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels sambal (bij zoutarm dieet een fijngesneden rode peper)
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel koriander
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- Peper en zout naar smaak
- 1 ui, fijngesneden
- 1 eetlepel pindakaas
- 100 gram paneermeel
- 1 eetlepel bloem
- 150 ml koud water
- 1 losgeklopt ei
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Snijd het rundvlees in stukken. Verhit boter of olie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Voeg het fijngesneden uitje toe, samen met alle kruiden. Schep de pindakaas erbij met de blaadjes laurier en roer door. Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat het vlees met de deksel op de pan, op laag vuur minimaal 2 uur sudderen. Roer af en toe goed door.
Wanneer het vlees gaar en zacht is, schep het dan uit de pan en snijd het fijn.
Verhit flink wat boter in een pannetje en voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak de roux een minuut lang. Voeg vervolgens al roerend 150 ml water toe tot er een dikke saus ontstaat. Meng dit sausje van bloem met het rendang vlees. Zet het mengsel een half uur in de koelkast om af te koelen.
Klopt het ei los met 2 eetlepels water en zet klaar. Zet ook de paneermeel klaar in een diep bord.
Verdeel het vleesmengsel in 8 gelijke stukken en maak er rolletjes van. Haal deze rolletjes door de paneermeel, vervolgens door het losgeklopte ei en wederom nog een keer door de paneermeel.
Frituur de kroketten ongeveer 3 minuten in een pan met hete olie, in een frituurpan of de airfryer tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
[…] En er kwam ook een heerlijk recept online, namelijk die van rendang kroketten! Het recept vind je hier. […]
Ik had een perfecte rendang van mezelf over, deze gebruikt om er kroketten van te maken… NOOIT meer…. wat een doffe ellende …. Raggout te slap, kroketten vielen uit elkaar in het vet…. ben er een halve dag mee bezig geweest om het vervolgens weg te kunnen gooien. Misschien moet ik de volgende keer niet zo eigenwijs zijn en gewoon de rendang maken die je beschreef. Voor de rest een SUPER website die ik elke dag gebruik om lekkere gerechten te maken <3