Lifestyle

Rek de zomer met de Pink Passion cocktail van rosé port.

De zomer duurt niet heel lang meer. Daarom is het heerlijk om nog even in die zomerse ‘vibe’ te blijven. En hoe kan dat beter dan met een zelfgemaakte cocktail in je hand? Ik wil jullie kennis laten maken met de fruitige en frisse smaak van rosé port van Porto Quevedo.

roseport

Ik kreeg onlangs een fles rosé port van Porto Quevedo opgestuurd om te proeven en om er een heerlijke zomerse cocktail van te maken. Een cocktail maken van rosé port is namelijk de nieuwste trend in cocktailland en dat wilde ik graag proberen (en proeven).
Manlief is altijd al een groot fan geweest van port, ik iets minder. Maar rosé port klonk mij als muziek in de oren. Want…rosé vind ik heerlijk en het lijkt niet zo zwaar te zijn als gewone port. Let’s try this!

lifesaboutpics 385 (Medium)

lifesaboutpics 387 (Medium)

Deze rosé port is ideaal om te mixen. Maar ook puur smaakt hij heerlijk. Hij is vrij licht, fris en fruitig van smaak waardoor je deze port ook prima puur met een ijsklontje kunt drinken. Deze port van Porto Quevedo is verkrijgbaar bij de Jumbo en kost €6.99.

Hoe maak je een heerlijke cocktail met deze rosé port?

lifesaboutpics 376 (Medium)

Je hebt nodig voor vier glazen:

 • 100 gram verse aardbeien
 • 100 gram verse frambozen
 • 1 dl aardbeienlimonade siroop
 • 2 dl rosé port Quevedo
 • 3 dl Bruisend water

Voeg alle ingrediënten in een blender en mix ongeveer 1 minuut op de laagste stand. Serveer in mooie cocktailglazen met een aardbei op de rand van het glas. Cheers!

lifesaboutpics 399 (Medium)

lifesaboutpics 398 (Medium)

Gemixt met vers fruit smaakt deze cocktail heerlijk zoet, maar toch fris. Een heerlijk zomers drankje die ik zeker vaker ga maken.

Bezoek ook de website van Porto Quevedo voor meer informatie over hun producten.

Ben jij bekend met rosé port? En maak je wel eens zelf cocktails? Ik ben benieuwd of jij deze heerlijke cocktail ook gaat maken!

*Dit artikel gaat over een product dat is opgestuurd door een bedrijf.

samenwerking

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Ik ben niet zo van de alchohol, maar het eindresultaat ziet er prachtig uit!

  Beantwoorden
 • Kijk dan zijn ook cocktails die je makkelijk maakt. Niet waarvoor je ingrediënten nodig hebt die je normaal nooit gebruikt!
  Ziet er overheerlijk uit!

  Beantwoorden
 • Ik dronk eerder ook nog wel port, maar dan rood. De rosé versie ken ik niet maar lijkt me ook lekker. Wanneer ik weer alcohol mag drinken (geef nu nog borstvoeding) dan zet ik dat op mijn lijstje om te proberen. Die cocktail lijkt me erg lekker. Ik maak eigenlijk nooit cocktails. Heb de afgelopen 2 jaar vrijgezellenfeestjes gehad met dat als activiteit. Wel leuk om dat ook thuis te proberen.

  Beantwoorden
  • Nog heel even geduld dus! Deze is heerlijk en ontzettend makkelijk te maken.

   Beantwoorden
 • Oeh klinkt lekker!

  Beantwoorden

Write a comment