Lifestyle Mama

Reizen met de trein is leerzamer en vaak goedkoper dan de auto!

Ik weet nog goed dat mijn opa mij met de trein kwam ophalen als ik bij opa en oma mocht logeren. Het was meteen een leuke en spannende start van een logeerpartij! Gewapend met mijn tas reed ik met mijn opa terug naar Winterswijk. De trein heeft voor mij nog steeds iets magisch en er zitten voor mij veel meer voordelen aan dan aan een auto.

*Dit artikel betreft een samenwerking

Omdat ik diverse medicijnen gebruik die gevaarlijk kunnen zijn in het verkeer is autorijden op dit moment niet veilig. Ook schreef ik ooit al eens over mijn vreselijke instructeur die mij heeft leren rijden 12 jaar geleden. Hierdoor was ik al niet zo enthousiast om achter het stuur te kruipen. Zonder mijn man of vader ben ik dus afhankelijk van de bus en/of de trein.

Kinderen en de trein

Sarah vindt autorijden vooral erg saai. Met liedjes op de radio, een spelletje op de Ipad of een luisterboek lukt het haar vaak wel om zich even te vermaken. Maar soms heeft ze daar geen zin in of wil ze iets samen met mij doen. En dat laatste gaat lastig aangezien ik vaak voorin zit.

De trein heeft voor kinderen iets magisch. Het geeft ze meer bewegingsvrijheid en je kunt je als volwassenen meer bezighouden met je kind. Samen een spelletje doen, dingen zoeken buiten door het raam…het kan allemaal. Er gebeurt in en om de trein ook meer dan met een auto. Denk maar aan alle mensen die in- en uitstappen, de machinist en de conducteur. En wanneer er een dubbeldekker arriveert is het natuurlijk helemaal geweldig. Gaan we boven zitten of onder?

Favoriete spelletjes voor onderweg zijn ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ en de travel bingo kaarten die je zowel in de auto als in de trein kunt gebruiken. Wat zien we allemaal onderweg? Sommige dingen kent Sarah nog niet en leergierig als ze is wil ze alles weten en uitgelegd krijgen. Zo wordt het nog eens een leerzame reis!

Trein goedkoper dan de auto?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik treinkaartjes wel erg duur vindt op dit moment. Voor kinderen is het nog een prima prijs, maar als volwassenen tikt een treinrit toch wel aan. Aan de andere kant betaal je geen benzine en parkeerkosten, waardoor het uiteindelijk misschien weinig scheelt.

Helemaal een goede oplossing is om te zoeken naar goedkope treinkaartjes. Met bijvoorbeeld een overzicht van de laatste acties met treinkaartjes waardoor je altijd zo goedkoop mogelijk reist. Ook vind je er internationale treintickets en het laatste trein nieuws. Doordat de website altijd op de hoogte is van alle acties met treinkaartjes reis je nooit meer duurder dan nodig is.

Al met al hoeft een treinkaartje dus niet veel duurder te zijn dan een rit met de auto, helemaal niet in grote steden. En ik moet eerlijk zeggen dat ik 1 op 1 aandacht in de trein voor Sarah toch wel erg fijn vindt!

Milieu

Nog een voordeel van de trein is dat het benzine scheelt en dus uitlaatgassen. De trein is een stuk beter voor het milieu en zorgt tevens voor minder drukte op de weg.

Ik vind persoonlijk dat we allemaal ons steentje bij kunnen dragen aan een beter en gezonder milieu. En daar hoort vervoer ook zeker bij. Wanneer we naar een leuke stad gaan laten we de auto steeds vaker thuis om heerlijk met de trein te gaan. Geen hoofdpijn om een (dure) parkeerplek te vinden en een drankje voor mij kan geen kwaad.

Ik ben heel benieuwd welk ’team’ jij bent: trein of auto? En waarom?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Team elektrische fiets 🙂
  Ik heb geen rijbewijs en maak dus regelmatig gebruik van het OV maar dat is hier niet zo denderend. Er is een goede busverbinding met de dichtstbijzijnde stad maar als je ergens anders heen wil moet je altijd via die stad wat vaak gigantisch om is. In mijn ervaring is het meestal duurder dan met de auto.
  Bijvoorbeeld naar een vriendin: 30min met de auto, uurtje met de fiets en bijna 2 uur met het OV.

  Beantwoorden
 • Ik heb vaak met het OV gereisd. Maar nu mijn beide dochters 12+ zijn, is het echt veel duurder om de trein te nemen dan de auto. Daarbij komt dat ik altijd in het halletje moet zitten met mijn rolstoel, wat als een soort 3e klas voelt, terwijl ik voor 2e klas betaal. Dus voor mij liever de auto dan de trein!

  Beantwoorden
 • Ik ben team fiets en auto. Wonen in een gat, dus om alleen al bij een trein te komen moeten we eerst minstens een half uur met de auto of minstens en uur met fiets en bus.

  Beantwoorden
 • Mijn zoon studeert, heeft geen recht op OV meer. Neemt nu mijn auto mee naar school, behoorlijk goedkoper dan het openbaar vervoer helaas.

  Beantwoorden
 • Hai,
  Sinds mijn kinderen het kids vrij abonnement hebben gaan wij veel vaker met de trein. Met de kinderen maar ook als ik alleen ergens heen ga. Ken je het kids vrij abonnement? Kinderen reizen dan gratis. Dit is ook geldig op de Valleilijn (herkende de blauwe trein op je foto😉)
  Groetjes, Irene

  Beantwoorden
  • Klopt ja die ken ik! Dank je wel voor je reactie!

   Beantwoorden

Write a comment