Ik werd door een volger geattendeerd op een recept van Conimex, namelijk die van Thaise nasi met paksoi en basilicum en pikante satésaus. Klinkt heel erg goed en dat is het ook! Als je het zonder kant en klare mix en satésaus van Conimex maakt. Zelf maken is helemaal niet moeilijk en het gerecht zal zeker in de smaak vallen!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 300 gram rijst
- 1 paksoi, in stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 3 eetlepels verse basilicum
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen citroengras
- 1 theelepel koriander
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 2 theelepels kerrie
- Halve theelepel cayennepeper
- Peper, zout
- 2 eetlepels sojasaus (eventueel zoutarm)
- 2 eetlepels ketjap manis (eventueel zoutarm)
- 3 eetlepels pindakaas (100% natuurlijk)
- 150 ml kokend water
- 2 theelepels sambal (of een fijngesneden rode peper)
- 100 ml kokosmelk
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en kerrie aan. Bak de kipfilet rondom bruin.
Voeg de gemberpoeder, citroengras, koriander, komijnzaad, cayennepeper, peper en zout toe en schep om tot de kip gaar is. Voeg de paksoi toe en roerbak deze een paar minuten mee.
Voeg de rijst toe met een eetlepel sojasaus en een eetlepel ketjap en bak de nasi een paar minuten op middenhoog vuur. Voeg de laatste paar minuten de blaadjes basilicum toe.
Verwarm in een pannetje de pindakaas en voeg de sambal, het kokende water en voeg een eetlepel ketjap en sojasaus toe. Blijf roeren tot er een satésaus is ontstaan. Voeg de kokosmelk toe en verhit het geheel nog even. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Serveer de Thaise nasi met de pikante satésaus en bijvoorbeeld kroepoek en gebakken uitjes. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 250 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Ik ga de nasi zeker maken binnenkort!
Even een vraag: ik zou het persoonlijk fijn vinden als je de ingrediënten uit zou splitsen in (in dit geval) nasi en pindasaus. Dan is het duidelijker in het geval je de saus niet wil maken. Ik maak die er namelijk zelf niet bij deze keer.
Ook bij andere gerechten zou dit wel makkelijk zijn. Is dat mogelijk?
Goed idee, gaan we doen!