Taco’s zag je al eerder voorbij komen op de blog, zoals deze Mexicaanse taco’ s van de wereldgerechten, maar ook het lekkere rode sausje. Toch kwam er nog een verzoek om de seasoning mix van Santa Maria na te maken, zodat je het gehakt zelf kunt kruiden zonder gebruik te maken van een zakje. En dat is veel beter, want een zakje Tex Mex seasoning mix van Santa Maria bevat per 100 gram bijna een vijfde zout!
Wat heb je nodig voor 2 personen (vulling voor 4 taco’s)?
- 200 gram (runder)gehakt
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel chilipeper
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit in een hapjespan wat boter of olie, fruit de knoflook en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
Mocht er veel vocht van het gehakt afkomen, ‘giet’ het vocht dan even af. Wanneer het gehakt gaar en rul gebakken is, voeg dan alle kruiden toe. Laat het geheel nog een minuutje bakken op laag vuur en serveer de vulling met taco’s, sla, een sausje (zoals deze) en eventueel jalepino pepers. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 170 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Hallo Geertje, lijkt me lekker om te maken . Maar kloppen de hoeveelheden kruiden t.o.v. de hoeveelheid gehakt wel? Lijkt me wel erg spicy. Groeten Ton
Kan je deze kruidenmix ook gebruiken voor de kip?
Groetjes ilse
Mijn complimenten. Het smaakt precies als de zakjes!