Julia Challenge

Recept voor zoutarme nasi

4.5
(2)

Ik kreeg laatst regelmatig de vraag of ik het recept van de zoutarme nasi wilde delen. Hier maken we regelmatig nasi. Inclusief kip, rode peper en een eitje. Nasikruiden uit een pakje zijn ideaal, maar zo ontzettend zout. Hoe maak je lekkere nasi zonder pakje en zonder zout?

etenma

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Nasikruiden:

  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl laos
  • 1 tl koriander gemalen
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl kurkuma (koenjit)
  • ½ tl djinten

Overige:

  • 200 gram rijst
  • 2 eetlepels gewelde rozijnen
  • Nasigroenten (inclusief fijngesneden rode peper)
  • 2 eieren
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, in stukjes

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Fruit in een hapjespan de knoflook en voeg de blokjes kip toe. Bak deze gaar. Voeg de nasigroenten en de rode peper toe en bak even mee.

Meng in een kommentje de ingrediënten voor de nasikruiden en voeg de kruiden toe aan de kip met de groenten. Schep even goed om en laat het geheel een paar minuten met de deksel op de pan sudderen.

Verhit een wok en schep hier om en om de rijst en het vlees/groenten mengsel in. Roer de rijst en het vlees met de groenten goed door en voeg op het laatst de rozijnen nog toe. Bak de nasi heel even op.

Bak in een koekenpan een omelet of een eitje om erbij te eten. Eventueel kun je zoutarme ketjap bij de nasi serveren!

Eet smakelijk!

 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. 2

Ben jij de eerste die stemt?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Vandaag klaargemaakt! Smaakte heerlijk vers en de kids hebben hun bordje afgelikt

    Beantwoorden

Write a comment