Ik kreeg laatst regelmatig de vraag of ik het recept van de zoutarme nasi wilde delen. Hier maken we regelmatig nasi. Inclusief kip, rode peper en een eitje. Nasikruiden uit een pakje zijn ideaal, maar zo ontzettend zout. Hoe maak je lekkere nasi zonder pakje en zonder zout?
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Nasikruiden:
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl laos
- 1 tl koriander gemalen
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl kurkuma (koenjit)
- ½ tl djinten
Overige:
- 200 gram rijst
- 2 eetlepels gewelde rozijnen
- Nasigroenten (inclusief fijngesneden rode peper)
- 2 eieren
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 teentje knoflook, in stukjes
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit in een hapjespan de knoflook en voeg de blokjes kip toe. Bak deze gaar. Voeg de nasigroenten en de rode peper toe en bak even mee.
Meng in een kommentje de ingrediënten voor de nasikruiden en voeg de kruiden toe aan de kip met de groenten. Schep even goed om en laat het geheel een paar minuten met de deksel op de pan sudderen.
Verhit een wok en schep hier om en om de rijst en het vlees/groenten mengsel in. Roer de rijst en het vlees met de groenten goed door en voeg op het laatst de rozijnen nog toe. Bak de nasi heel even op.
Bak in een koekenpan een omelet of een eitje om erbij te eten. Eventueel kun je zoutarme ketjap bij de nasi serveren!
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Vandaag klaargemaakt! Smaakte heerlijk vers en de kids hebben hun bordje afgelikt
Leuk om te horen, bedankt voor je reactie!
Graag blijf ik op de hoogte