Even wat water in een pan, poeder erbij en klaar is je saus! Zo maakte ik ‘vroeger’ ook kaassaus, met behulp van een makkelijk zakje. Maar eigenlijk smaakt het helemaal niet naar kaas en vaak is het goedje ook niet lekker dik. En die chemische kleur die er aan zit…nee dank je. Nu ik weet hoe makkelijk je een verse kaassaus op tafel zet wil ik nooit meer anders. Deze heerlijke en romige kaassaus heb je binnen 5 minuten op tafel. Lekker voor bij groenten of als basis voor een pasta.
Wat heb je nodig voor 200 ml kaassaus? (voor vier personen, bijgerecht)
- Twee eetlepels boter of olie
- Eetlepel bloem
- 150 gram geraspte kaas
- 150 ml (halfvolle) melk
- 1 eetlepel bieslook
- Theelepel nootmuskaat
- Peper
Wat moet je doen?
Verhit de boter of olie in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer de roux op middelhoog vuur even kort aan.
Voeg nu voorzichtig de melk toe, al roerend. De saus zal steeds wat dikker worden.
Voeg als je de gewenste dikte hebt de geraspte kaas toe en blijf goed roeren. Maal verse peper bij de kaassaus, de nootmuskaat en de bieslook. Even kort roeren en klaar! Laat de saus niet teveel koken en als je hem te dik vindt, verdun hem dan voorzichtig met wat melk. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Oh ik ben zo gek op kaassaus!
Oh jaa! Nu al zin in!