Ik maak hem al een paar jaar volgens hetzelfde recept: een goedgevulde erwtensoep. Vanwege een zoutbeperking gebruik ik er vrijwel geen zout bij, behalve het zout van eventueel rookworst. Maar als je wil kun je deze erwtensoep dus helemaal zoutarm maken. Hierbij het makkelijke recept!
Wat heb je nodig voor 4 grote borden?
- 300 gram spliterwten
- 2 schouderkarbonades
- 1 laurierblaadje
- 2 prei, in ringetjes
- 1 knolselderij, in blokjes
- 1 rookworst, in plakjes
- 1,5 liter kraanwater
- 25 gram verse selderij, fijngesneden
Wat moet je doen?
Breng in een grote (soep)pan het water aan de kook samen met de spliterwten, karbonades en het blaadje laurier. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Was de ringetjes prei en de blokjes knolselderij. Laat het goed uitlekken. Snijd ook de selderij fijn.
Haal de karbonades uit de pan en verwijder het bot. Snijd het vlees in kleine blokjes.
Voeg het vlees toe aan de soep, evenals de knolselderij, prei en de selderij. Laat de soep op laag vuur een uurtje pruttelen en roer regelmatig goed door.
Voeg voor de laatste minuten de plakjes rookworst toe aan de soep en verwarm het geheel. Eet smakelijk!
Maak jij erwtensoep zelf? Hoe maak jij het?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Vraagje op het pak met spliterwten staat dat je ze 8 uur moet laten weken. Is dat noodzakelijk? Ik zie dat niet staan in jouw recept. Alvast bedankt voor je reactie.
groetjes Josina
Nee hoor! Ik week ze nooit van tevoren