Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Recept voor makkelijke (zoutarme) erwtensoep.

Ik maak hem al een paar jaar volgens hetzelfde recept: een goedgevulde erwtensoep. Vanwege een zoutbeperking gebruik ik er vrijwel geen zout bij, behalve het zout van eventueel rookworst. Maar als je wil kun je deze erwtensoep dus helemaal zoutarm maken. Hierbij het makkelijke recept!

Wat heb je nodig voor 4 grote borden?

 • 300 gram spliterwten
 • 2 schouderkarbonades
 • 1 laurierblaadje
 • 2 prei, in ringetjes
 • 1 knolselderij, in blokjes
 • 1 rookworst, in plakjes
 • 1,5 liter kraanwater
 • 25 gram verse selderij, fijngesneden

Wat moet je doen?

Breng in een grote (soep)pan het water aan de kook samen met de spliterwten, karbonades en het blaadje laurier. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

Was de ringetjes prei en de blokjes knolselderij. Laat het goed uitlekken. Snijd ook de selderij fijn.

Haal de karbonades uit de pan en verwijder het bot. Snijd het vlees in kleine blokjes.

Voeg het vlees toe aan de soep, evenals de knolselderij, prei en de selderij. Laat de soep op laag vuur een uurtje pruttelen en roer regelmatig goed door.

Voeg voor de laatste minuten de plakjes rookworst toe aan de soep en verwarm het geheel. Eet smakelijk!

Maak jij erwtensoep zelf? Hoe maak jij het?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Vraagje op het pak met spliterwten staat dat je ze 8 uur moet laten weken. Is dat noodzakelijk? Ik zie dat niet staan in jouw recept. Alvast bedankt voor je reactie.
  groetjes Josina

  Beantwoorden
  • Nee hoor! Ik week ze nooit van tevoren

   Beantwoorden

Write a comment