Julia Challenge Lifestyle My killerbody motivation Zonder pakjes en zakjes

Recept voor cheesecake zonder schuldgevoel. Killerbody dieet-proof en zonder suiker!

Afgelopen week kreeg ik ineens een ingeving toen ik de zoveelste cheesecake voorbij zag komen. Nu ik een dieet volg mag ik natuurlijk mijn tanden niet zomaar in de eerste de beste taart zetten. En ook al was ik niet op dieet, in een pakje mix voor cheesecake zit ook genoeg rommel (en suiker) dus….waarom bedenken we zelf niet een gezonde variant? Eentje waarbij je zonder schuldgevoel je tanden in kunt zetten en je ook nog je kinderen een stukje voor kunt schotelen. Mist er wat over is natuurlijk. Vandaag het recept voor gezonde én makkelijke cheesecake!

IMG_5427

Wat heb je nodig voor 1 taart?

  • 150 gram havermout
  • 2 eidooiers
  • 1 banaan
  • Vloeibare bakboter (scheutje)
  • 2 bekers Skyr bosfruit
  • 500 gram diepvriesfruit (zomerfruit)
  • Kokos vlokken of geraspte kokos

Ps: Mocht je Skyr te prijzig vinden, dan kun je dit vervangen door magere kwark. Skyr bevat ook een heel klein beetje suiker, dus mocht je hem ook volledig suikervrij willen maken, gebruik dan gewoon naturel magere kwark. Meng de kwark dan met extra 300 gram diepvriesfruit uit de blender, om het een fruitig smaakje te geven.

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een taartvorm met bakpapier. Prak in een schaaltje de banaan heel fijn, voeg de eidooiers toe en kluts door elkaar. Voeg nu schep voor schep de havermout toe en roer goed om. Vervolgens doe je er wat kneepjes boter door, net zo lang tot je een massa krijgt waarmee je (bij wijze van spreke) kunt metselen.

Verspreid dit mengsel over de bodem van de taartvorm en druk stevig aan met een vork of lepel. In het begin lijkt het alsof je net te weinig hebt, maar als je alles goed verspreid komt het precies uit.

IMG_5435

Bak de bodem af in de oven op 180 graden voor 20 minuten. Laat de bodem daarna afkoelen.

taart23

Wanneer de taartbodem is afgekoeld schep je de kwark er op. Ik vind zelf cheesecake enorm lekker, maar niet met meters dikke kwark. Vandaar mijn bescheiden laag op de taart die ik kreeg door twee bekers Skyr te gebruiken. Mocht je van veel kwark houden: be my guest! Strijk de kwark glad en zet de taart even voor een half uur in de koelkast. Haal na dat half uur de taart uit de vorm.

IMG_5446

Ontdooi het diepvriesfruit (500 gram), leg wat fruit ter garnering apart en maal de rest in een blender tot een glad papje. Bestrijk de bovenkant van de taart met het gemalen fruit en maak af met wat stukjes zomerfruit.

IMG_5462

Strooi als laatste de kokos er overheen. Eet smakelijk en geniet!

IMG_5485

IMG_5484

IMG_5489

 

taart

Eet jij weleens cheesecake? En maak je hem dan zelf?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Ervaring eerste drie dagen Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Eetdagboek Killerbody dieet

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

Write a comment