Lifestyle

Project werkkamer

Ik zou graag een grote werkkamer willen creëren op de bovenste verdieping om te kunnen bloggen, filmen en foto’s te schieten. De kamers op zolder zijn nu nog een bende en fungeren als opslagruimte. Ik heb zo al mijn ideeën en deze laat ik graag aan jullie zien.

Onze computer staat nu nog in de kleinste slaapkamer, vergezeld door twee kasten met rommel en boeken. Ook staat mijn make-up tafel daar. Ik ben er dus vaak te vinden als ik aan het schrijven ben of mijzelf wil opmaken. Filmen en foto’s schieten doe ik overal en nergens. De ene keer op zolder, de andere keer in de slaapkamer.  Praktisch is het niet, want de ruimte in de werkkamer is nu erg beperkt. Ook komt er vaak lawaai van de straat wat in mijn video’s soms te horen is.

Mijn ideale werkkamer. Gesitueerd op zolder, waar we twee grote kamers hebben die nu geen functie hebben. Nou ja…er hangt was te drogen en er ligt gigantisch veel troep. Ik zou van één van de kamers een perfecte werkkamer kunnen maken. Met een prachtig groot bureau, een filmhoekje en een vaste plek om de mooiste foto’s te maken. Ik kan er softboxen (daglicht afkomstig van een lamp) in kwijt en een rustige achtergrond creëren.

Hoe de kamer er nu uitziet? Als een hok met heel veel spullen. Alles wat we niet gebruiken en wat we ergens op willen bergen belandt op zolder. Logisch misschien, maar niet handig of leuk om naar te kijken. Volgend jaar beginnen we met het opknappen en opruimen van de zolderkamers en graag neem ik jullie mee in dit proces. Nog even een blik op de situatie van nu.

outfit en zolder 004

Bende alert!

outfit en zolder 005

Het is ondanks de rommel wel een warme, rustige plek waar ik weinig geluidshinder van de straten heb. Er zit een klein schuin dakraam waar weinig geluid doorheen komt. Naast een mooie vloer, een lekker kleurtje op de muren en gezellige accessoires zal er ook nog een nieuw raam in moeten komen en natuurlijk een mooi rolgordijn. Deze hoeft niet verduisterend te zijn, maar als het kan wel warmte tegenhouden. Op de website van VELUX is er ontzettend veel keuze. Of je nou opzoek bent naar goede verduistering, warmtewering of een rolgordijn met een kinderdesign, ze hebben het allemaal. Wat mij het ideale gordijn lijkt is het gordijn met buitenzonwering. Je krijgt dan wel het licht binnen, maar niet de warmte. En dat is net wat ik zou willen voor mijn werkkamer.

De vloer, het kleurtje aan de muur en de accessoires moeten nog worden uitgekozen. Wel weet ik dat ik een enorm bureau wil waar ik heerlijk aan kan werken zonder dat ik ruimte verlies. Op de website van Ikea heb ik een prachtig exemplaar gezien die heel erg in de buurt komt van wat ik zou willen. Ook heeft Ikea ontzettend leuke accessoires om van de werkkamer een fijne plek te maken. Het inrichten komt zeker goed!

Hebben jullie een werkkamer? Of een project wat op de planning staat? Laat het mij weten in de reacties!

 

samenwerking

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Leukkkkk!! Ik wil ook een werkkamer! Lijkt me een stuk handiger dan gewoon aan de tafel haha

  Beantwoorden
 • Super leuk bedacht! ik heb ook sinds pas een kantoor en ik ben er helemaal weg van! 🙂

  Liefs xx

  Beantwoorden
 • Lijkt me een hele mooie kamer om een werkkamer van te maken. Ik ga binnenkort verhuizen en waarschijnlijk krijg ik in het nieuwe huis een hobby/werk kamer. Lijkt me heerlijk, zit nu in de woonkamer en mijn slaapkamer te werken aan mijn blog. Niet echt ideaal!

  Beantwoorden

Write a comment