Halfvol

Project Positief TAG

Dagmar Valerie heeft een geweldige blog en is begonnen met #projectpositief. Daar hoort een positiviteits-TAG bij die ik voor vandaag heb ingevuld, want als positiviteitsgoeroe kan ik natuurlijk niet achterblijven.
Zoals zij het zegt: geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt, dus bij deze!

Wat is je favoriete quote en waarom?

‘Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end’. Deze quote heeft mij al heel vaak ‘gered’ van somberheid en negatief zijn. Hoop hebben en vasthouden, dat is de boodschap.
Niets is het einde van de wereld en je kunt er altijd iets mooiers van maken.
‘Everyday is beautiful if you choose to see it‘, is er nog zo één. Je hebt de keuze om al het moois om je heen te zien. Als je het wilt, is elke dag mooi en de moeite waard.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ooit wil ik van schrijven mijn beroep maken, door een boek uit te brengen bijvoorbeeld. Maar dat ligt nog ver weg. Ooit zal het gebeuren, dat weet ik zeker. Als je ergens over droomt en je gelooft er in, dan komt het uit. Nooit had ik gedacht dat ik schrijven zo ontzettend leuk zou vinden en ik wil er zeker mee verder. Ook wil ik graag een keer een grote reis maken en mensen van over de hele wereld bezoeken. Lijkt mij ontzettend mooi om alle bijzondere plekken te zien.

Wat betekent geluk voor jou?

Dat vind ik een moeilijke, want ik voel het wel maar kan het moeilijk verwoorden. Toch ga ik het proberen.
Geluk is voor mij de mensen om je heen hebben waarvan je houdt, genieten van alles wat je ziet en hoort, plezier hebben in alles wat je doet en hoop hebben in alles wat je zou kunnen bereiken.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Dat zijn meerdere mensen. Sarah begint ’s ochtends al met een lach waardoor het begin van de dag al geslaagd is.
Mijn man, familie en vrienden kunnen mij aan het huilen maken (van het lachen). Er is trouwens weinig voor nodig om mij op te vrolijken. Humor vind ik zo ontzettend belangrijk en ik gebruik het de hele dag door. Heb ik een keer mijn dag niet, dan blijf ik niet lang verdrietig of somber want ik vind lachen veel te leuk.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Liever voor niks, maar als het echt ‘moet’ dan graag om op vakantie te gaan of een weekendje weg. Of voor Sarah, wat er ook is. Het lijkt mij heerlijk om ineens last-minute te besluiten om op vakantie te gaan en we zien wel waar naartoe. Gaat nu nog een beetje moeilijk omdat wij een hond hebben.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Dat was volgens mij afgelopen zondag, toen we op bezoek waren bij vrienden in Amersfoort. Hun dochtertje had knuffel-eendjes die begonnen te kwekken als je ze door elkaar schudde of ergens tegenaan sloeg.
Het meisje ramde er lekker op los en ik moest heel hard lachen, want ik zag voor me hoe ze echte eendjes zo zou behandelen om ze te laten kwaken (ik ben tegen dierenmishandeling, maar het zag er zo grappig uit).

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Het feit dat ik twee trappen achter elkaar kan lopen, dan ik naar mijn werk kan en dat ik in staat ben om een hele dag voor mijn dochter te zorgen.
Dit leek tot een half jaar terug onbereikbaar, maar toch lukt het nu. Het feit dat ik daar altijd in heb gelooft, heeft er zeker toe bijgedragen.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Je zorgen maken, bang zijn, negativiteit…het gaat allemaal van je kostbare tijd en energie af en het brengt je nergens. Geniet daarom en maak je geen zorgen…don’t worry and be happy.
Probeer elke dag te bedenken waar je allemaal dankbaar voor bent, dan zul je zien dat je steeds kleinere dingen gaat zien die, zo vanzelfsprekend als ze lijken, bijdragen aan het feit dat jouw dag geweldig is.

positief

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Mooie post! Mooi om te zien hoe die kleine dingetjes je zo’n gelukkig gevoel kunnen geven he!
    Wat ik zelf een goede quote vind is: ‘Your happiness has got nothing to do with the problems you face. It’s how you choose to deal with them’

    Beantwoorden

Write a comment