Privacyverklaring (AVG) 2018-2024

Vanaf mei 2018 ben je verplicht je aan de privacywet te houden. Dat houdt voornamelijk in dat je als website/blog duidelijk maakt wat je met eventuele persoonsgegevens doet en waar deze gegevens uit bestaan. Lifesabout.nl heeft besloten om middels deze pagina duidelijk te maken wat er met gegevens van de bezoeker gebeurt. Hier volgt de privacyverklaring die van toepassing is voor lezers van Lifesabout.nl

Privacyverklaring

Persoonsgegevens

Lifesabout.nl kan persoonsgegevens over je verwerken, doordat jij gebruik maakt van de diensten van mijn website, omdat jij wel eens een reactie achterlaat onder een artikel of een vraag stelt via het contactformulier. Lifesabout.nl verwerkt daarbij je opgegeven naam, je e-mailadres en IP-adres.

Waarom?

Lifesabout.nl verwerkt deze gegevens om in contact te komen indien gewenst. Denk hierbij aan een winactie waarbij jij participeert en je je naam opgeeft. Indien je hebt gewonnen neem ik via jouw opgegeven e-mailadres contact op.

Bewaren van gegevens

Lifesabout.nl bewaart deze persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om het bovenstaande te realiseren. In de praktijk doe ik vrijwel niks met de informatie die jij mij geeft. Sowieso worden gegevens niet langer dan een jaar bewaard indien wij geen overeenkomst samen hebben, conform de wettelijke verplichting.

Gegevens aan derden

Lifesabout.nl verstrekt de gegevens die jij mij geeft niet aan derde, alleen als dit nodig is om mijn overeenkomst met jou te uit te voeren of als ik daarmee moet voldoen aan een wettelijke verplichting. Denk hierbij weer aan die winactie; wanneer jij een product wil winnen dat beschikbaar is gesteld door een bedrijf kan jij alleen profiteren als ik jouw – zelf verstrekte gegevens – deel met dat bedrijf.

Websitebezoek

Op Lifesabout.nl worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van je computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Lifesabout.nl gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

Google Analytics

Lifesabout.nl maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Lifesabout.nl bij Google zoekresultaatpagina’s zijn.
De verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.
Tevens kan je hier het privacybeleid van Google Analytics vinden. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe mijn website gebruikt wordt.
Daarnaast om rapporten over de website aan Lifesabout.nl te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Gegevens die verzameld worden via Google Analytics worden elke 38 maanden automatisch gewist.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Ik, als eigenaar van Lifesabout.nl heb hier geen invloed op.
Ik, als eigenaar van Lifesabout.nl, geef Google geen toestemming om via Lifesabout.nl verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Dit allen geldt tevens voor affiliatie programma’s waarbij Lifesabout.nl aangesloten zit.

Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering

Jij hebt als bezoeker recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen indien dat van toepassing is. Denk hierbij aan een reactie die je verwijderd wil hebben bij een oud artikel. Jij kan dan een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@lifesabout.nl. Ik zal zo snel mogelijk, maar binnen de gestelde termijn van vier weken, op je verzoek reageren.

SSL Certificaat

Lifesabout.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Lifesabout.nl maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als jij de indruk hebt dat de gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien jij meer informatie wenst over de beveiliging van door Lifesabout.nl verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met mij via info@lifesabout.nl.

Lifesabout.nl, 2018-2024.

Print Friendly, PDF & Email