Lifestyle Mama

Post Pregnancy Tag

Is mijn eetpatroon veranderd? En hoe zit het met de zwangerschapskilo’s? Hoe gaan de nachten en wat is de grootste verandering? Ik geef antwoord op deze en nog veel meer vragen in de Post Pregnancy tag.

20131216_165116

Door Saskia werd ik gevraagd om deze Tag in te vullen. Heerlijk altijd die vragen, zowel om te beantwoorden als het lezen er van. Here we go!

Hoe oud is je kindje nu?

Sarah is nu 19 maanden oud, dus ruim anderhalf jaar. Ze is op 14 maart 2014 geboren.

Hoe voel je je?

Naar omstandigheden goed. Het is lastig voor mij om de vermoeidheid bijvoorbeeld te linken aan het ontzwangeren of het feit dat ik een kind op de wereld heb gebracht. De vermoeidheid en het feit dat mijn lijf zo anders is, is meer te wijden aan het ziek zijn dan aan de zwangerschap vorig jaar.

Nog last van kwaaltjes?

Nee ik heb weinig last gehad van typische kwaaltjes van na de zwangerschap. Ik herinner mij nog wel dat ik uit bed dreef van het zweet en dat ik een ontzettend kort lontje had. Maar ik heb bijvoorbeeld geen last gehad van haaruitval.

Is je eetlust veranderd?

Mijn eetlust is anders dan tijdens de zwangerschap, maar niet anders dan voor de zwangerschap. Ik lust nog steeds graag dezelfde dingen en ben ook niet ineens iets gaan eten wat ik voor de zwangerschap nooit lekker vond. Wel ben ik misschien minder gek op augurken, omdat ik dat tijdens de zwangerschap zo veel heb gegeten.

Zwangerschapskilo’s

Tja, wat moeten we daarover zeggen. Ik ben wel het meeste kwijt. Tijdens mijn zwangerschap ben ik ongeveer 8 kilo aangekomen en dit ben ik ook alweer kwijt. Wel zijn mijn vetjes op een andere plek gaan zitten. Mijn billen zijn minder gevuld en mijn heupen zijn breder.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Op de zwangerschap heel positief. Ik heb er echt heel erg van genoten. Achteraf had ik er nog meer van willen genieten omdat ik nu weet dat de eerste keer ook de laatste keer zou zijn. Maar ondanks alle zorgen, het dagelijks injecteren en de pijnen heb ik een hele fijne en mooie zwangerschap gehad.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Het zal beide niet meer gebeuren, maar ik zou er alles voor over hebben om beide nog een keer mee te maken. Ook de bevalling. De keizersnede op zich verliep heel goed en ongecompliceerd. Wat dat betreft zou ik weer voor beide tekenen, alleen de periode erna wil ik nooit meer meemaken.

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Ja, mijn kraamperiode. Die heb ik niet gehad en ik weet ook niet hoe dat is. Ook had ik liever gewild dat ik niet ziek was geworden de dagen na de bevalling en dat ik nu als een gezonde moeder achter haar kind aan kon rennen.

Hoe is het met jullie kindje?

Heel goed, Sarah ontwikkelt zich perfect en het is een geweldige meid. Ze eet af en toe wat minder, maar dat geeft helemaal niks.

Hoe zijn de nachten?

Die zijn altijd al goed geweest. Ik weet niet precies vanaf wanneer Sarah doorsliep omdat Giorgio toen voor haar zorgde, maar ik kan mij weinig gebroken nachten herinneren. Ze houdt heel erg van slapen en slaapt 9 van de 10 keer de hele nacht en dan het klokje meer dan rond.

Genietmomentje?

Alles wat Sarah doet of zegt. Ik geniet van alle momenten met haar, van een luier verschonen tot in bad gaan en van schommelen tot het schaterlachen.

De grootste verandering?

Het feit dat er een extra mensje in huis loopt. Dat je niet meer zomaar ergens naartoe kan omdat je de zorg hebt voor een kindje. Geen probleem hoor, maar dat is wel wennen en soms onhandig. De grootste verandering is dus het feit dat zij bij ons gezin hoort en dat je daar verantwoordelijk voor bent.

Aan het werk?

Ja ik werk drie dagen per week. Het idee was om na het verlof 3,5 dag per week te werken maar dit zal misschien net iets te zwaar zijn. Drie dagen is prima en voelt goed, ook naar Sarah toe.

Jouw tip voor aanstaande moeders?

Volg je hart, volg je gevoel. Er kunnen nog zoveel antwoorden in boeken staan en via Google tevoorschijn komen, je gevoel is altijd het beste.

Tot zover mijn antwoorden over de periode na de zwangerschap! Vind je hem leuk om hem over te nemen? Ga je gang!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Leuk dat je het hebt overgenomen. Wat lijkt me dat moeilijk dat je bepaalde stukken hebt gemist van Sarah. Wat had je een mooie buik ook!

    Beantwoorden
  • Wat leuk om te lezen, blijft zo’n leuke tag! Fijn dat je al je zwangerschapkilo’s kwijt bent en je totaal geen last hebt van haaruitval hebt!

    Beantwoorden
  • Mooie buik! Inderdaad altijd je gevoel volgen. Onze kinderarts zei een keer; je bent expert over je eigen kind. Vond ik zo mooi. Die heb ik goed in mijn oren geknoopt

    Beantwoorden

Write a comment