Halfvol

Make the day happy met een ´pluk de dag´ lijstje

Soms willen de dagen gewoon niet zo. Dan is het nat en grijs buiten en er valt van alles uit je handen. Het liefst zie je de zon weer doorbreken, maar die is er even niet. Wat valt er dan te plukken? Met deze tip wordt het makkelijker om de kleine lichtpuntjes op te zoeken en tot je door te laten dringen!

Ook al zitten er van die baaldagen tussen, ik ervaar wel gedurende de dag momentjes van geluk. Dat ik even een kriebel in mijn lijf voel die mij motiveert om door te gaan, energie levert om iets voor elkaar te krijgen en die mijn geluksmeter wat doet stijgen. In de ochtend lijkt het erop dat de dag niets gaat brengen, in de avond in mijn bed kijk ik vaak toch tevreden terug. Maar makkelijk is het niet en het lukt lang niet elke dag.

De dag plukken is soms moeilijk, maar eigenlijk heel belangrijk. Je vaasje blijft leeg als je er geen bloemetjes in doet. Een volle geplukte bos geeft je energie en zelfvertrouwen en laat je meer genieten van het dagelijks leven. Voor mijzelf heb ik een doel gesteld. Elke dag wil ik zes keer de dag plukken. Een grote bloem of een heel klein bloempje, het maakt niet uit. Om mijzelf te helpen hierbij heb ik een ´Pluk de dag´ lijstje gemaakt welke ik gedurende de dag invul. Het helpt mij zoeken naar de mooie dingen zodat ik aan het eind van de dag tevreden kan terugkijken.

 

plukje

 

Op een gegeven moment zal het vanzelf gaan en heb ik geen papier meer nodig. Dan noem ik aan het eind van de dag alle kleine gelukjes op. Niet hardop, maar ze passeren zachtjes in mijn hoofd. Die lekkere boterham met een eitje, de sterke bloemenlucht die mij tegemoet komt als ik door de regen fiets. Het handje van Sarah op mijn hand tijdens het fietsen of het vooruitzicht op een avondje Netflix. Het zoeken naar de kleine geluksmomentjes helpen mij om sneller van een sombere bui af te komen en energie op te doen.

 

Vind jij het moeilijk om elke dag stil te staan bij de kleine, waardevolle dingen in het leven? Wat doe jij om jezelf op te vrolijken tijdens een off-day?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Meestal laat ik een off day me gewoon overkomen en op een gegeven moment slaat het dan toch om.
    Of het moet echt diep zitten…
    Maar zo’n lijstje is erg slim om te doen!

    Beantwoorden

Write a comment