Lifestyle

Plisségordijnen op je slaapkamer? Een heel goed idee!

Een oud en grijs rolgordijn hangt scheef en bobbelig over onze nieuwe kozijnen. Sinds een jaar zijn onze oude houten kozijnen vervangen voor mooie kunststof exemplaren met een kiepraam in het midden. Enorm fijn, mooi en handig!
Echter past het rolgordijn sindsdien niet meer goed op het raam en kiert het flink. Wakker worden met het zonnetje op je gezicht is fijn, maar zo vroeg…

Dit artikel betreft een samenwerking met Veneta.com

Huidig probleem

Toen we zo’n acht jaar geleden hier kwamen wonen kochten we een verduisterend rolgordijn op maat. Sinds vorig jaar zitten er dus nieuwe kozijnen in het huis en door het draai-kiepraam past het rolgordijn niet goed meer.

Aan de zijkanten sluit hij niet meer goed aan en hij bobbelt over het draai-kiepraam. Hierdoor is het gordijn niet alleen moeilijker te bedienen, maar laat ook flink wat licht door. En dat is juist wat je in een slaapkamer niet wil.

Fan van plisségordijnen

Beneden hebben we inmiddels plisségordijnen hangen, nadat ook ons oudere rolgordijn niet meer goed naar beneden kon vanwege de nieuwe kozijnen.
Het voordeel van plisségordijnen met een draai-kiepraam is dat je het raam kunt blijven gebruiken op allerlei manieren zonder dat het gordijn in de weg zit. Ze kunnen namelijk op het raam zelf geplaatst worden en bewegen dus mee met het raam.

Wat ik verder heel erg mooi vind aan plisségordijnen is het feit dat je ze op allerlei manieren kunt afstellen. De gordijnen kunnen niet alleen helemaal dicht, maar ook half. Dicht aan de onderkant of alleen in het midden. Zo geniet je van licht, uitzicht en toch wat privacy. Iets wat ik heel prettig vind als ik beneden op de bank zit. Niet iedereen hoeft helemaal je woonkamer in te kunnen kijken.

Ervaring en resultaat

Omdat onze ervaring met plisségordijnen zo goed was en we iets passends zochten voor op de slaapkamer, hielp Veneta.com ons met het kiezen van het juiste gordijn met de juiste kleur en functie.
Want, vooral op de slaapkamer wil je dat een gordijn goed verduisterd. Ik was verrast dat plisségordijnen ook verduisterend kunnen zijn en dus zeer geschikt zijn voor in een slaapkamer.

Voordat we deze keuze maakten stuurde Veneta.com een paar gratis kleurstalen op zodat we rustig konden bekijken welke kleur het mooiste zou staan in de slaapkamer.
We kozen uiteindelijk voor de kleur zwart aangezien we een aantal zwarte accenten op de slaapkamer hebben. Ook heeft zwart een extra verduisterende functie naast het verduisterende materiaal in het gordijn zelf.

De gordijnen werden al snel binnen een paar weken bezorgd in twee stevige verpakkingen. Naast een paar praktische en duidelijke tekeningen maakt Veneta.com het helemaal makkelijk dankzij de instructiefilmpjes op de website.
Er wordt duidelijk stap voor stap uitgelegd hoe je de gordijnen moet monteren. Veel materiaal heb je er overigens niet voor nodig, want met plisségordijnen wordt er niet in het kozijn geboord!

Het middelste raam is dus een draai-kiepraam en doordat het gordijn tussen het kozijn komt en sluit met een magneet-systeem kan het raam gewoon open wanneer je het gordijn dicht hebt! Het middelste gordijn wordt zodoende bediend met een handvat in plaats van touwtjes aan beide kanten.

Ik ben gelukkig! Want naast dat het resultaat heel mooi is zijn de gordijnen ook heel praktisch. Wanneer ik mij aan het omkleden ben hoeven de gordijnen nooit meer helemaal dicht en de lampen aan.
Ik kan er nu voor kiezen om alleen de onderste helft dicht te doen waardoor er nog steeds genoeg licht naar binnen kan komen. Het staat fris, strak en maakt de slaapkamer lekker donker, ook als het overdag licht is.

De buitenkant van het gordijn is overigens wit, wat een extra functie heeft om zoveel mogelijk (zon)licht te weerkaatsen. Je kamer blijft er niet alleen extra donker door, maar maakt de ruimte ook koeler.

De drempel om enkel online gordijnen te bestellen is overigens helemaal weg. We zijn uitstekend geholpen door Veneta.com dankzij snelle en goede communicatie, gratis advies en nu met een gratis meetverzekering. Verkeerd gemeten? Geen probleem!

Wat voor een gordijnen heb jij op je slaapkamer? En heb je weleens online gordijnen besteld?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment