Interieur

Plannen voor het voorjaar: een vloerkleed en nieuwe bank.

Nadat we in 2018 Pip kregen als pup, adopteerden we eind vorig jaar Chewie. Een witte labrador van net een jaar oud. Het is nog een echte puber met al zijn streken, maar een ander dingetje is zijn puppyvacht. Deze wisselt hij momenteel in voor een volwassen vachtje, met alle gevolgen van dien. Drie keer per dag stofzuigen, alle kleding onder de witte haren en hele plukken op de vloer. Toch willen we dit jaar graag een vloerkleed bij de bank, want de vloer is altijd koud aan de voeten. En het geeft meteen een andere uitstraling. Hoe we dat gaan aanpakken in combinatie met een hond in de rui, lees je in dit blog.

Huidige situatie

Onze woonkamer is al jaren hetzelfde. Over de jaren heen zijn we wel gewisseld van meubels omdat de oude meubels deels kapot waren door een toen bijtgrage pup. Zo kochten we een tijd geleden een nieuwe salontafel, boekenkast en buffetkast. De bank is al een jaar of vijf oud en begint flink te slijten. Maar dat is niet gek als er dagelijks een kind op springt en speelt en er honden op slapen. Hij zit nog steeds heerlijk, maar de stof wordt faal en de kussens gaan wat kapot.

Op de grond ligt nog niets. Dat is wel de bedoeling dit jaar, want onze vloer is altijd koud en daardoor hebben we het hele jaar door koude voeten. Ik zit vaak op de bank met opgetrokken benen, om zo te voorkomen dat ik ijskoude voeten krijg. Een vloerkleed zou dan ideaal zijn en staat dan ook hoog op ons wensenlijst. OTTO heeft ontzettend veel keuze in vloerkleden, voor elke wens is er een perfect exemplaar.

Een vloerkleed heeft veel voordelen naast dat het je voeten lekker warm houdt en zacht voelt. Het markeert een plek om bij elkaar te zitten, het brengt sfeer en warmte aan een interieur en beschermd je vloer ook nog eens. Er wordt veel gezeten en gelopen bij onze zithoek met schoenen aan en de grote botten van de honden zwerven over de grond. De vloer is daar wat meer kaal en beschadigd dan in de rest van de woonkamer. Met een vloerkleed bescherm je je stuk vloer.

Afgeleefde bank

Ik voel mij rijker dan ooit wanneer de bank gevuld is met een kind, man en twee honden. Het past allemaal maar net als we naast elkaar willen zitten, waardoor we eigenlijk wat ruimte missen. Onze volgende bank wordt dan ook een slagje groter, het liefst met een lig-gedeelte waar je op languit kan. Bij OTTO hebben we al een paar prachtige, betaalbare banken gezien.  Voorwaarde voor een nieuwe bank is dat de kussens niet meer los zitten. We hebben nu een bank met allemaal losse kussens (zitgedeelte en rugleuning) wat handig is met stofzuigen en wassen, maar de kussens schuiven de hele dag naar voren. Wel praktisch dus, losse kussens, maar ook irritant.

Wanneer de lente aanbreekt krijg ik altijd de kriebels om van alles te veranderen of op te knappen in huis. Fris kleurtje op de muren, wat nieuwe accessoires en uiteraard een nieuw fijn kleed en een goede bank. Het zal de woonkamer meteen een opkikker geven komend voorjaar.

Tips met honden

Omdat Chewie (onze nieuwste aanwinst) nu zijn puppyvacht verliest, zit het hele huis onder de witte haren. Witte plukken darrelen over de vloer en we stofzuigen gemiddeld drie keer per dag. Een hoogpolig vloertapijt is dan niet handig, omdat alle honde haren hier makkelijk in blijven hangen. Met stofzuigen is het eveneens moeilijk om de haren in het tapijt te verwijderen. We zullen dus voor een laagpolig, bijna glad tapijt gaan die we makkelijk kunnen reinigen.

De kleur waar ik naar neig iss al snel donker, tegen het zwarte aan. Het past mooi bij de rest van ons interieur. Maar de witte haren zie je daar heel erg goed op. Het kan bovendien de ruimte kleiner doen lijken. Een gebroken wit tapijt of lichtgrijs is wel een goede optie. Verder mag het tapijt geen lange touwtjes bevatten aan de zijkanten (of kwasten), want daar gaat een zekere hond mee aan de haal.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment