eten\ Random

Plan voor deze zomer een gezellige middag borrelen met vriendinnen

Wat is er meer ontspannen dan een gezellige middag met vriendinnen? Samen borrelen, genietend van een hapje en drankje in de zon.
Kies voor een middag in de tuin, trek samen naar het park in de buurt of bezoek de Nederlandse kust voor een verfrissende duik. Op zo’n middag mag een zelfgemaakt hapje niet ontbreken.
Neem allemaal wat mee, of spreek af dat één van jullie een aantal gerechten bereidt. Zet de hapjespan op het vuur, tijd om aan de slag te gaan! Dit artikel zet een aantal gerechten op een rijtje, die je hierbij kunt gebruiken. 

Tip: organiseer een typisch Spaanse middag, waarbij je de zelfbereide hapjes kunt combineren met een zelfgemaakte Sangria. Op het internet vind je tal van recepten voor dit typisch Spaanse drankje. 

Gerechten in een Spaanse sfeer bereiden

Spaanse hapjes worden in tal van soorten aangeboden. Je kunt kiezen voor zogenaamde pincho’s, wat feitelijk kleine hapjes op een stukje brood zijn.
Een alternatief voor deze pincho’s is een tapas. Het voordeel van tapas ten opzichte van de pincho’s is de diversiteit; een tapa hoeft niet altijd op een sneetje stokbrood geserveerd te worden. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om gekruide gehaktballetjes in tomatensaus.
Bij het bereiden van de hapjes kun je uitgaan van zo’n zes tot acht per persoon.

In plaats van de losse hapjes, zou je ook een grote pan met paella kunnen bereiden. Nog zo’n smaakvol en typisch Spaans gerecht! 

Hapjes in een Italiaanse sfeer 

Heb je weinig met Spanje? Ook de Italiaanse keuken heeft je tal van smaakvolle, kleine hapjes te bieden. Ideaal voor een middag borrelen met vriendinnen! Denk bijvoorbeeld aan een zelf samengestelde Italiaanse borrelplank met basilicum, mozzarella, tomaatjes en verschillende soorten ham.
Ook de diverse kaassoorten mogen niet op zo’n borrelplank ontbreken. Vaak worden ook hier de hapjes gecombineerd met sneetjes stokbrood en een bijpassende witte wijn.
Een typisch Italiaans element is de bol burrata. Je kunt dit ingrediënt met tal van andere ingrediënten, veelal groenten en kruiden, combineren.

Doe online inspiratie op met tal van recepten 

Naast de gerechten die in dit artikel genoemd werden, kun je voor tal van andere thema’s kiezen. Ook een typisch Nederlandse borrel is vanzelfsprekend ontzettend leuk! Online zijn honderden, zo niet duizenden recepten te vinden voor een middag borrelen. Vaak staat hierbij direct aangegeven of ze in de smaak vielen bij anderen.   

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment