Julia Challenge

Broodje pittige beefburger met limoenmayonaise

In de categorie comfortfood maar toch een tikje verantwoord. Dit lekkere broodje met een pittig stukje vlees en een frisse limoenmayonaise zet je in een handomdraai op tafel!

IMG_1438

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

 • 4 kaiserbroodjes (vers of om af te bakken)
 • 4 jalapeño burgers (Albert Heijn)
 • 1 rijpe avocado
 • 1 limoen
 • 4 eetlepels yoghurtmayonaise
 • 1 granny smith
 • Beetje ijsbergsla

Wat moet je doen?

Schil de avocado en de granny smith en snijd ze in stukjes. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers het sap uit. Meng in een kom de 4 eetlepels yoghurtmayonaise met de limoenrasp en de limoensap en roer door. Roer de stukjes avocado en de blokjes appel erdoor.

Bak de broodjes af indien deze nog afgebakken moeten worden.

Verhit een koekenpan of grillpan en bak de burgers gaar op middelhoog vuur.

Beleg het broodje met de sla en de burger en lepel de limoenmayonaise er op. Eet smakelijk!

IMG_1550

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Ziet er lekker uit. Wij houden alleen niet van pittig :p

  Beantwoorden
 • Mmm, dat ziet er lekker uit. Jammer dat het nog ochtend is….. ik ga het recept zeker uitproberen!

  Beantwoorden
 • Ook dat ziet er weer geweldig uit! Denk dat vooral mijn man hier heel gelukkig van zou worden! Zelf houd ik niet van pittig, dus ik zou een normale hamburger eten 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk ideetje!!

  Beantwoorden
 • Oooooooooooooh dat ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik op slaan, ideaal voor de zondag 😉 Thanks, ik word er helemaal vrolijk van!

  Beantwoorden
 • Limoenmayonaise, ik vraag me echt af of dat lekker is zo op een broodje beefburger. Maar ik denk het wel, die beefburger ziet er sowieso uit om van te smullen.

  Beantwoorden

Write a comment