Kijk je mee? Lifestyle

Photodiary. Memory Lane 9-15 oktober

Een week van herfstkriebels, heerlijk eten, veel hagelslag, goed nieuws van de Cardiolooog en gelukkig minder pijn en bloed in mijn mond. Kijk je weer mee naar mijn week in foto’s?

Zondag

Goedemorgen! Sarah is pas laat wakker, zo rond half tien. Hebben wij even geluk! Na een heerlijke nacht met minder pijn en bloed gaan we naar beneden voor ontbijt. Sarah krijgt een heerlijk Paw Patrol ontbijt voorgeschoteld. Dit is hagelslag die je gewoon bij de Albert Heijn kunt kopen en Sarah is er nu helemaal weg van. Vooral de pootjes en botjes van chocolade zijn natuurlijk favoriet. Een keer per dag mag ze ene boterham met ‘chocolade’.

zondag

Ik ga voor iets gezonder: havermout met sojamelk, warme appeltjes met kaneel, rozijnen en walnoten. Net een appeltaart! Ik geniet hier altijd erg van.

zondag1

Gisteravond besloot ik aardbeien in chocolade te dippen en ze vervolgens hard te laten worden in de koelkast. Je koopt gewoon goedkope chocolade, smelt deze au bain-marie en dipt je aardbeien in de chocolade. Dan even af laten koelen in de koelkast en klaar is je snack. Man wat is dat lekker! Overdag snoep ik dus regelmatig een aardbei.

zondag2

Toen we op vakantie waren in Frankrijk kochten we Roodkapje voor Sarah, als cadeautje voor op de terugweg in de auto. Per toeval zagen we vandaag op Netflix een tekenfilm met datzelfde Roodkapje! Je snapt wel wat we die hele middag hebben gekeken. Sarah noemt haar trouwens ‘Rooie Kap’.

zondag3

Gelukkig was ook Thomas de Trein goed genoeg, wel zo fijn voor de afwisseling. De hele middag zijn we behoorlijk lui geweest en deden we niet zoveel. Het weer hielp niet mee en we vonden het veel te lekker binnen. Televisie kijken in deze houding is trouwens erg ontspannend.

zondag4

Ik kook in de avond het recept voor Aardappel Anders bacon-ui, die ik de volgende dag op de blog plaats. Het was zo ontzettend lekker en heel erg makkelijk, zeker een aanrader!We eten dit met een runderworstje en broccoli.

maandag4

Daarna train ik mijn armen en schrijf ik een blog. Die volgorde valt trouwens niet mee, aangezien je armen aanvoelen als lood.

Maandag

Maandag was een beetje een ‘bah’ dag. Een dag dat je niet zoveel hoeft, maar ook niet zoveel wil. De pijn in mijn mond is nog best heftig, maar gelukkig stopt het bloeden tot nu toe. Dat scheelt al een hoop narigheid en een vieze smaak. Het kauwen gaat nog niet best, dus ik eet vooral zachte dingen.

En hoewel we vandaag alleen even naar de winkel zijn gegaan, met klei hebben gespeeld en veel hebben gelezen ziet dit meisje er toch uit om door een ringetje te halen. Al trek je haar een vuilniszak aan, dan is ze nog net zo mooi. En ook met één sok is ze prachtig.

maandag2

Maar vooral ook heel erg moe en een beetje hangerig.

maandag3

Wanneer Sarah op bed ligt schrijf ik een blog, beantwoord ik mail en maak ik foto’s. In de middag hoeven we er niet meer uit en wat doen we dan? Hoppa….

maandag5

Ik kook vandaag makkelijk: verse kaassaus met bacon, champignons en kipfilet. Een soort spaghetti Carbonara, al mocht ik dat niet zo noemen op Instagram 😉 Heerlijk was het wel in ieder geval! Is er behoefte aan een makkelijk basisrecept voor kaassaus? Laat het mij weten in de reacties!

maandag1

In de avond plons ik lekker in bad, schrijf ik mijn dagboek af voor de ergotherapie voor woensdag en kijken we televisie.

Dinsdag

We worden rond 8.00 wakker en Sarah komt nog even bij mij in bed liggen. Daarna naar beneden voor een ontbijt met….jawel….hagelslag. Dit keer mocht ze ‘uit het vuistje’ maar dat is natuurlijk hartstikke dom want dan ziet je vloer er al snel zo uit.

dinsdag

De ochtend zelf is rustig, straks even naar de huisarts voor de griepprik en daarna wil ik met Sarah naar het centrum om bij de Action te kijken voor spulletjes van Paw Patrol (voor Sinterklaas) en omdat het zo koud is een heerlijke muts, sjaal en handschoenen voor haar.

dinsdag1

Ik was zo aan de beurt voor de griepprik, het gaat ook letterlijk aan de lopende band. Voelt altijd wel bizar om tussen alle oudere mensen te staan. Ik zal niet de enige jonge persoon zijn die een griepprik krijgt, maar over het algemeen is het vooral grijs wat je ziet. Maar goed, hij zat er zo in en we zijn doorgefietst naar het centrum, ongeveer vijf minuten verderop.

En daar kocht ik bij de H&M dit setje voor Sarah. Je ziet het niet goed op de foto, maar het is roze met wat kleine glitters in de stof.

dinsdag2

En heel wat spulletjes van Paw Patrol. Ze mocht een fluit van Paw Patrol meteen hebben, maar deze leuke cadeautjes bewaren we voor in de schoen. Ik kocht ook nog een cd van Sinterklaas (voor nog geen euro), een stickerboek van Sinterklaas en wat gezichtsscrub voor mijzelf.

dinsdag3

En daarna is het tijd om te lunchen en te slapen. Ook ik duik lekker in bed om even bij te tanken. Het was pittig, maar heel gezellig met Sarah in het centrum en dat is het belangrijkste.

Wanneer we weer wakker zijn even wat eten en drinken. Dit lijken hondenkoekjes, maar het zijn letterkoekjes van Sesamstraat.

dinsdag4

Daarna aan de kook: heerlijke zuurkoolstamppot met gebakken vis. Normaal eten we het met rookworst, maar dat wordt wel heel veel zout. Gebakken vis was er heerlijk bij, dus echt een aanrader! In de avond schrijf ik een blog en doe ik buikspieroefeningen.

Woensdag

Goedemorgen, eerst tijd voor ontbijt. En het zal geen verrassing zijn wat.

woensdag1

Er staan een drukke ochtend op het programma: een bezoek aan de Trombosedienst, even terug naar huis, weer terugfietsen voor Ergotherapie, de apotheek en de fysiotherapie. Ik heb voor de fysiotherapie een afspraak kunnen maken voor volgende week. Dan krijg ik een intake en kijken we opnieuw naar mijn doelen en naar wat mogelijk is. Ik zal hier binnenkort een blog over schrijven. Zowel de ergo als de fysio helpen mij goed bij het zoeken naar een balans voor wat betreft de vermoeidheid en de dagelijkse activiteiten.

Wanneer we weer terug zijn heeft Sarah zin in een tosti. Komt voor elkaar!

woensdag2

En voor het slapen nog even een oorverdovende herrie uit de fluit van Paw patrol. Ze is helemaal gek op dat ding, ik wat minder. Maar goed, het is mijn eigen schuld en zal die hoofdpijn maar voor lief nemen.

woensdag3

Sarah ligt op bed, ik kom ook even bij op de bank en sla daarna aan het stofzuigen. Alles even opruimen en het is weer toonbaar. Omdat het buiten zo donker is, doe ik alvast wat lampjes aan.

woensdag4

Wanneer Sarah wakker is lees ik een tijdschrift op de bank en vermaakt Saar zich met steppen, boodschappen doen en kleien. Na het avondeten sport ik niet meer maar het lukt nog wel om een blogje te schrijven.

Donderdag

Ik breng Sarah rond 10.00 naar het KDV. Vandaag geen afspraken, maar gewoon even wat tijd voor mijzelf. Naast wat mailtjes wegwerken en een blog typen voor morgen, vermaak ik mij ook met een kilo heerlijk rundvlees. Gooi daar een halve liter wijn bij en wat kruiden en het is perfecte stoofvlees in wording.

donderdag1

Die geur die dan door het huis gaat…mmm! Terwijl dit vlees een paar uurtjes opstaat maak ik de keuken en de woonkamer schoon. Daarna is het gebeurd en ga ik horizontaal op de bank om een filmpje te kijken. Daarna is het alweer tijd om mijn kleine meisje op te halen.

Ze is altijd zo enthousiast maar zo moe na een dagje opvang. Samen op de bank dan maar, kussen onder het hoofd en chillen.

donderdag2

En straks hoef ik niet meer te koken! Alleen wat ovenfrietjes in de oven en sla maken en klaar is kees. Manlief stuur ik nog wel even op pad voor boodschappen en hij komt met dit thuis. Niet heel bijzonder zou je denken, maar ik moet altijd zo lachen om marketing onzin. Ademende inlegkruisjes. Gaat dat niet tochten enzo? En hoor je dan iets zuchten tussen je benen?

donderdag3

Ik gooi ook nog wat spullen van Sarah in de verkoop op Facebook. Ik houd niet van Marktplaats (slechte ervaringen mee) dus dan maar op een koopjeshoek! Onder andere deze ademhalingssensor. Mocht je interesse hebben, laat het mij maar even weten!

donderdag4

Na het eten (het was heerlijk!) brengen we Sarah weg naar mijn ouders. Ik heb daarna geen energie meer en kan lekker zonder schuldgevoel op de bank ploffen. Ik heb genoeg gedaan en ook al een blog klaarstaan. Heerlijk douchen en televisie kijken.

Vrijdag

Mijn wekker gaat om 6.45 omdat ik straks naar het UMC Utrecht moet voor controle en eerst bloed moet prikken bij de Trombosedienst. Om te zorgen dat we op tijd in het UMC zijn, ben ik om 8.00 bij de prikpost en ben ik meteen aan de beurt voor het bloedprikken. Gelukkig zit ik nu weer op een veiligere waarde en mag ik stoppen met de injecties.

In het UMC was er ook goed nieuws: eigenlijk geen nieuwe gekke dingen voor wat betreft mijn hart. De Cardioloog is tevreden en wil mij pas over een jaar terugzien. Dan krijg ik wel meteen weer een echo om te kijken hoe het is met de pompkracht. Al met al goed nieuws!

Ik rij met mijn vader mee terug naar het huis van mijn ouders en we gaan met z’n allen even wat boodschappen doen. Ik ben kapot, door de drukke ochtend en vooral het vroege opstaan. Eigenlijk had ik dat boodschappen doen niet moeten doen, maar het was wel erg gezellig. Zo nam ik een heerlijke kaas mee met Jalepino pepers!

Aan het begin van de middag ben ik thuis. Maar voordat ik ga slapen maak ik een lunch vol met eiwitten: 2 gebakken eitjes, kipfilet (klein beetje kaas), kwark en honing. Daarna val ik als een blok in slaap en word ik 2 uur later wakker. Iets meer uitgerust, maar nog niet helemaal oké.

vrijdag2

Dan maar een kop koffie en even wat zoets: elke dag ‘mag’ ik een paar pepernoten snoepen. Deze zijn van het Kruidvat, met salted caramel. Mmm!

vrijdag5

En even het huis gezellig maken voordat Giorgio thuiskomt en we Sarah op kunnen halen.

We halen in de winkel wat makkelijks om te eten, aangezien we best laat thuis zijn. Sarah eet spaghetti, ik een ceasar salade en Giorgio eet een restje ovenfriet met gehaktballetjes. Daarna is mijn batterij leeg en we kijken Orange is the new Black. Voor dit weekoverzicht heb ik geen kracht meer, dan maar morgen.

Zaterdag

Ik zou vandaag een EHBO cursus hebben, maar sta op met flinke hoofdpijn en ik ben te moe om een dag van 9-17 vol te houden. Jammer, maar het is niet anders. Die EHBO cursus (voor kinderen) vind ik wel heel interessant en belangrijk, dus die zal ik zeker een andere keer gaan volgen. In de ochtend doe ik rustig aan, terwijl Sarah en Giorgio vis gaan halen op de markt schrijf ik dit weekoverzicht en straks hoop ik even te kunnen slapen.

Sarah is zonder twijfel een echt meisje. Dol op chocolade….

vrijdag1

Aan het eind van de middag is er nog een verjaardag van een nichtje van Giorgio, haar dochter wordt 10. Hopelijk kunnen we daar met z’n allen even naartoe! Morgen komen mijn ouders gezellig bij ons eten en overdag misschien nog heerlijk wandelen in het bos, want het wordt heerlijk weer!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Is jullie Roodkapje niet Masha? Van Masha en de beer? 🙂

  Beantwoorden
 • Haha, die foto’s van Sarah met de hagelslag en de vloer bezaaid met hageltjes…heel herkenbaar van toen ik klein was en nog groot fan van hagelslag met funny’s. Zo te horen was het een lekker weekje! Wat fijn dat je goed nieuws hebt gehad over je hart!

  Beantwoorden
 • Ah is dat Masha van Masha en de beer, roodkapje? Lijkt er wel een beetje op haha.
  Ik heb de paw patrol laten liggen maar heb nu toch wel spijt. Misschien nog een keer terug haha.
  De aardappelanders was super lekker ?.

  Beantwoorden
 • Oh die salted caramel pepernoten! Dat klinkt echt superlekker. Misschien toch aan iemand vragen of die ze voor me opstuurt vanuit Nederland. Heb jij die positie om televisie te kijken ook uitgeprobeerd? Of werkt ie alleen voor kleine meisjes?

  Beantwoorden

Write a comment